Miért csinálja ezt velem a ló?
Amikor karámba ügetnék körbe a karám mellett, akkor egyre jobban vágja le a kört. Főleg ha előttem van egy másik lovas, akkor folyamatosan a ló "seggébe" megyünk, ami idegesítheti a előttem haladót.
Mit tegyek, hogy normális kört írjon le és ne menjünk más nyakára?
Egyébként ilyenkor mindig az ellentétes lábam hátrébb van, de mégis ezt csinálja. Tuti rosszul csinálok valamit, de mit?
Utolsó! Igazad van, én is így gondolom.
Én sem egy felnyergelt lovat kapok, hanem egész délelőttömet ott töltöm és minden lovat magam pucolok, még azt is, akit egyáltalán nem lovagolnak, mert az oktató szerint, azt felesleges...
Lovaglás előtt is én pucolom akire ülök. Így már tudom, hogy melyik lónak milyen a "személyisége".
Egyik nap jött az egyik felnőtt, aki tanul lovagolni és csodálkozott, hogy merek bemenni a 180-as marmagasságú lóhoz stb. Én el sem tudnám képzelni úgy a lovaglást, hogy félek a lótól a földön és úgy felülök rá, és egy kis túlzással rábízom az életem.
Nálunk általában a lovak egyszer mennek egy emberen naponta. Nagy ritkán kétszer.
Nekem is azt mondták, hogy jobban járok, ha hajtós lovat kapok, mert így tanulom meg rendesen hajtani a lovat.
Az egyik lovat ügetésnél, minden egyes leülésnél hajtani kell. Ebben én nagyon elfáradok, mert pici nekem a ló nagyon. És amikor hamar elfáradok, akkor azt ki is használja a ló, mert egyből nem csinálja amit kell.
külső szár tart, és a belső csizmával kifele tolod.
(irányítani kell a lovat, különben csak a másik után megy)
Én 6 éve lovagolok ezen belül hagyomány őrző csikós vagyok!
Sosem ültem még nyeregben,mindig szőrén lvoagolok és el nem mennék egy ilyen lovasiskolába!
Nemszabad hagyni hogy a ló irányítson téged!határozottnak kell lenned,ha nem tudnám én iránítni akkor a tanítását el sem tudtam volna kezdeni!Kell hozzá a kellő szigor és ha megérdemli nemárt neki kicsit oda csapni,de csakis akkor ha megérdemli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!