Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha a mén lovam nyerít egy...

Ha a mén lovam nyerít egy kanca után, amikor elmegyek mellette, hogy tudom tudtára adni, hogy nem szabad?

Figyelt kérdés
Az oktatóm azt mondta, hogy vágjak rá a pálcával, de én ezt kicsit durvának gondolom.
2011. júl. 7. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szia, hát nekem is van 2 lovam...szóval ki is heréltetheted, de igen a pálca néha tényleg szükségeltetik...vagy pedig azt szeretnéd h úgy ugorjon a kancára, miközben te rajta ülsz? amúgy ha csak nyerít akkor határozottan hajtsd a LÁBADDAL, szenvedj vele kicsit ha ez se megy akkor pálca
2011. júl. 7. 21:09
 2/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm! (Nem az én lovam, én lovagolom csak)

Én is csizmával megböködtem, akkor abba hagyta. De nem voltam biztos benne, hogy jól tettem-e, mert így gyorsabban ment :)

2011. júl. 7. 21:12
 3/8 anonim ***** válasza:
32%

De miért nyerít a kanca után egyáltalán, mi ennek az oka?

Elmagyarázná valaki? Ez amiatt a bibe és porzó mese miatt van amit anyuék mesélnek állandóan?

2011. júl. 7. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a mének tudtukra adják az arra haladó kancának hogy itt egy ivar érett hím és bármikor kész párosodni! Amúgy meg azért mert mén a másik meg kanca. Egyszerű figyelem felkeltés! Amúgy ja én is a pácát javaslom vagy a hajtást. Egyéb mást nagyon nem tudsz csinálni lóháton!! :
2011. júl. 7. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy a palca sem eleg, na akk nagyon kemenykedni kulonben bajba vagy
2011. júl. 8. 06:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Pálca és hajtani kell:)

De ha nem akarod "bántani"(már ha ez bántás, hogy fegyelmezed), akkor heréltesd ki:)

2011. júl. 8. 09:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor légy nagyon határozott, de ne durva! A pálcát is használhatod nyugodtan figyelmeztetésképpen, hogyha a csizma nem segít, nem tudom mennyire érzékeny a lovad.. Persze ilyenkor teljesen leköti a figyelmét a kanca, de gondolkodj mindig előre, mielőtt ő még cselekedne :) Nekem is egy csődim van, ő nagyon szépen kezelhető ilyen helyzetekben, következetesen kell mindig fellépni. Sok sikert!
2011. júl. 8. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a mén nyerít a kancának, azt azt jelenti "Szia, én pasi vagyok, az úr a háznál, nincs kedved...?"

---

Ezzel NEM LEHET MIT KEZDENI!!! Vagyis de. Kiherélni. Ha nem játszik fontos szerepet, hogy mén, (vagyis megfosztod a lovat attól, hogy nemi életet élljen) mindenképpen heréljétek ki, mert így ez a ló szenved. A herélés után kicsit vadabb lesz, durcázni fog, de 1-2 hét, és sokkal szelídebb, irányíthatóbb lesz, mint most, és a kancák iránt se fog érdeklődni jobban, mint a többi ló iránt. Ezzel magadnak is jót teszel, és a lovadnak is. Mikor ezt mondom, sok férfi "oda" nyúl, és majd' úgy fölsikolt, mint egy lány, a plázacica csajok megcsak menőzni akarnak a ménekkel. Te ne tartozz egyik közé se kérlek.

Inkább gondolkodj.

A ló nem ember, nincsenek gondolatai arról, hogy "azt" védenie kell.

Egyikőtök se bánja meg.

---

Ha versenyló, és örökíteni akartok, akkor nincs mit tenni, valóban, csak annyit tudsz tenni, hogy továbbhajtod, de ez nem igazi megoldás.

---

Ha pedig te kezdő vagy, ismét a kiherélést javaslom, vagy ha ez neked nagyon morbid, akkor viszont cserélni kellene egy kancára...

2011. júl. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!