Ha a mén lovam nyerít egy kanca után, amikor elmegyek mellette, hogy tudom tudtára adni, hogy nem szabad?
Értem, köszönöm! (Nem az én lovam, én lovagolom csak)
Én is csizmával megböködtem, akkor abba hagyta. De nem voltam biztos benne, hogy jól tettem-e, mert így gyorsabban ment :)
De miért nyerít a kanca után egyáltalán, mi ennek az oka?
Elmagyarázná valaki? Ez amiatt a bibe és porzó mese miatt van amit anyuék mesélnek állandóan?
Pálca és hajtani kell:)
De ha nem akarod "bántani"(már ha ez bántás, hogy fegyelmezed), akkor heréltesd ki:)
Ha a mén nyerít a kancának, azt azt jelenti "Szia, én pasi vagyok, az úr a háznál, nincs kedved...?"
---
Ezzel NEM LEHET MIT KEZDENI!!! Vagyis de. Kiherélni. Ha nem játszik fontos szerepet, hogy mén, (vagyis megfosztod a lovat attól, hogy nemi életet élljen) mindenképpen heréljétek ki, mert így ez a ló szenved. A herélés után kicsit vadabb lesz, durcázni fog, de 1-2 hét, és sokkal szelídebb, irányíthatóbb lesz, mint most, és a kancák iránt se fog érdeklődni jobban, mint a többi ló iránt. Ezzel magadnak is jót teszel, és a lovadnak is. Mikor ezt mondom, sok férfi "oda" nyúl, és majd' úgy fölsikolt, mint egy lány, a plázacica csajok megcsak menőzni akarnak a ménekkel. Te ne tartozz egyik közé se kérlek.
Inkább gondolkodj.
A ló nem ember, nincsenek gondolatai arról, hogy "azt" védenie kell.
Egyikőtök se bánja meg.
---
Ha versenyló, és örökíteni akartok, akkor nincs mit tenni, valóban, csak annyit tudsz tenni, hogy továbbhajtod, de ez nem igazi megoldás.
---
Ha pedig te kezdő vagy, ismét a kiherélést javaslom, vagy ha ez neked nagyon morbid, akkor viszont cserélni kellene egy kancára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!