Vélemények az angol telivér ménről?
Nagyon szeretem az angol telivéreket, főleg a méneket. Pedig tudom, hogy a mének tapasztaltabb lovasoknak valók, és az angol telivérek is.
Ezekre kérnék választ:
1. Nektek mi a véleményetek az angol telivér ménről?
2. Kiknek ajánljátok (saját lóként)?
Én zsokéiskolás vagyok, tehát Alagon lovagolok. Nálunk vannal a telep legbolondabb lovai. Biztos sokaknak lesz ismerős e két telivér neve: Ben Hur és Love Story. Az istálló majd legrosszabb lovaglásai. Alánk nem is adják. Ben Hur nemcsak kanos(meglát egy kancát és nyerít, ágaskodik, bakol, kipördül) hanem istállóból karámba is csak úgy lehet kivinni, ha kivesszük a nyelvét.
Love Story pedig martingállal és lekötött nyelvvel dolgozott a legelfogadhatóbban.
Véleményem szerint, ha mén vásárlására kerül a sor, ismerd meg előtte minél jobban. Nem mindegyik ilyen lökött, mint ez a kettő, de hiddjetek nekem, hogy jobb a herélt. Vagy egy nyugodtabb természetű telivér mén(igen, olyan is létezik). A kancák sem mindig jó választások. Nálunk java részt azokkal több gond van.
És még egy jó tanács: Vigyázzatok a Lidohill és En Passant apaságúakkal! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!