Szoktatok a karámban futkározni/játszani a lovatokkal?
Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire jó vagy esetleg veszélyes?
Nincs saját lovam, de lehetőségem van jó párat gondozni,és múltkor futottunk együtt a karámban. Viszont volt, hogy ágaskodott is ... látszott rajta hogy nem dühöngésből csinálja hanem mókából... de jó ez a "játék"? Vagy esetleg történhet baj? Felvehet rossz szokást?
Köszi
Én szoktam :D van egy 3 éves csikóm (8 éve lovizok) és szoktam vele játszani, tök cuki :P
Amúgy ha ágaskodik, csipkelődik, harap, ne hagyd rá! mert megszokja és akkor baj lesz.. ha ágaskodik szólj rá v ilyesmi, ne engedd neki, h megszokja, mert nem lesz jó vége!
Én szoktam játszani a lovammal, bár én körkarámban vagy a fedeles pályán teszem ezt, ahonnan nem tud kiszökni, kiugrani, és nekem is elég helyem van a mozgáshoz. Általában munka előtt, "bemelegítés", és a bizalom elmélyítése érdekében mókázunk, vagy néha munka után levezetésnek, bár akkor már ő is lustább, fáradtabb, és maximum kullog vagy jobb esetben üget utánam, semmint szaladgál.
Volt, hogy egyszer-kétszer bakolt rám örömében, de sosem rúgott meg, arra mindig nagyon odafigyel, hogy ne tegyen kárt semmiben. Csak jókedvében ugrándozik. :)
Szerintem nem lehet így rossz szokást előidézni, hiszen ezt a többi lóval is megteszi, odakint a legelőn ugyanígy kergetőznek egymással, úgyhogy kétlem, hogy rossz hatással lenne a pacira, de ki tudja.
Szerintem a lónak és a lovasnak is jó alkalom egy közös játék, hogy megfigyeljék egymást, és egymásra hangolódjanak. :)
Köszi a válaszokat.
Igen, szerintem is jó kapcsolat építés, meg megismerés. :)
Ha ágaskodik akkor hogy reagáljam le? Mármint rá szóljak hogy " nee" ? Vagy pl felemelve széttegyem a kezem, hogy arébb késztessem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!