Mennyit foglalkoztok naponta a lovatokkal, és miképp végzitek ezt?
Sziasztok!
Érdekelne, hogy másoknál mi a napi rutin, mennyit foglalkoztok a lova(i)tokkal, illetve hogy mivel töltitek ki ezt az időt.
Ha lehet, pontos leírást kérnék a szokásaitokról (pl.először a lovon ülve ugratás 20perc, utána vágta 20 perc...stb.)
A válaszokat előre is köszönöm!
DD
Nekem nincs lovam, de a lovaglóórán másodszor voltam ennél az oktatónál (ugyanis új). Leírom, mit csináltunk.
Adott nekem az oktató lóápoló felszereléseket, letakarítottam a lovat. Utána felszerelte, én néztem. Vártunk valamennyi időt (biztos a másik lovas miatt). Utána vittük a lovakat a pályára. Felszálltunk, nekem még a nyeregben állították be a kengyelt, meg mondták, hogy húzzam a hevedert, persze csak húzni kellett az oktató bekapcsolta a csattal. Aztán indultunk sétálni a pálya szélén. Sétáltunk. Volt könnyűügetés kengyellel. Aztán volt tanügetés kengyel nélkül, ami nekem nem nagyon ment. A lovon is szinte csak úgy tudtam rajtamaradni hogy fogtam az első kápát, nemhogy még irányítani a lovat. Csináltunk az órán még átváltást, az sikerült. Az átlóváltás nem, mert nem jól hallottam, hogy melyik betűnél kell. Csináltunk eleje körüli fordulatot is. Meg valami olyasmit hogy a belső száron rövidíteni kellett és a belső csizmával is kellett valamit (ezt nem nagyon értettem, mire volt jó). A feladatok sorrendjére már nem nagyon emlékszem. Én addig beljebb lovagoltam, amíg a másik lovas, Dezső vágtázott a pálya szélén. Persze aztán én is visszamentem. A végén leszálltunk a lóról, és jött a következő két lovas (nem mindig van így, hogy jön lovas utánunk, csak szokott olyan is lenni).
Tudom egy kicsit bonyolult, meg a gyakorlatok sorrendjét sem olyan jól írtam le. Leírtam, mi volt. Üdv.
Huh!
Na EZEK kimerítő válaszok voltak :) Épp ilyesmire gondoltam, köszönöm nagyon, hogy rászántatok ennyi időt :)
De attól még érdekelnének további szokások! :)
Szia!Látom régi a kérdés,de azért válaszolok.. :)
SZóval.Nekem nincs saját lovam,viszont a legjobb barátnőm kereszt szüleinek van 2 és oda járunk barátnőmmel.
November óta járok.Általában nálunk úgy van ez az egész,hogy mikor odaérünk még esznek a lovak.Addig mi össze szedjük a cuccokat (kefe,vezerőszár,futószár stb..amiket használni fogunk)
Mikor végeznek a lovak,alapos csutakolás,mindenhol végignézzük őket,hogy nincs-e seb vagy valami.Utána kicsit a karámban szoktunk lenni,van amikor futószárazunk.Utána zabot kapnak a pacik,azt is barátnőmmel adjuk oda nekik.Utána van amikor parellizünk meg ilyenek,utána még egy alapos csutakolás és go haza :)
Még nem lovagolunk rajtuk,mert kb 4 éve ültek rajtuk utoljára :/
Viszont esetleg ez is érdekelhet:
ha esznek a lovak,és nincs semmi teendőnk akkor a szénapadlásra szoktunk felmenni.Ott beszélgetünk esetleg olvasunk :D
Azért jó az a hely,mert van egy "lyuk" és úgy pont lelátni a lovakhoz :D
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!