Hogy lehet kengyel nélkül könnyű ügetni?
Szőrén is megvan a technikája, csak rá kell érezni. Annyi, hogy mivel nem tartja semmi alulról a lábad, nem kényelmesen beleállsz, hanem izomból (térd-comb) emelkedsz.
Volt egy tanárom, aki addig nem engedett senkit nyeregbe, amíg az illető nem tudott szőrén könnyű-ügetni.
Hajrá! :)
Amikor az oktatóm előszőr ezt kérte tőlem, akkor kinevettem. Mondtam, hogy Ő csak viccel. Erre Ő mondta, hogy ez teljesen komoly! Próbálgattam a dolgot, de sehogy se ment. Mondtam is, hogy ez lehetetlen! Az oktatóü mondta, hogy ez nagyon is lehetséges. Aztán óra végén megmutatták, hogy tényleg lehetséges a dolog, és nem csak vicceltek velem. Jó néhány alkalomnak el kellett telnie, mire nekem is sikerült! :)
(Szőrén nem szoktam lovagolni, de úgy inkább tanügetnék.)
Köszönöm!
Mennyi idő után lesz annyi erőm, hogy izomból ki tudjam nyomni magam? Mert 4 éve lovagolok, de a fősuli miatt most sajnos kimaradt 5 hónap. Amikor ilyenkor újra elkezdek járni... hát kegyetlen izomlázam szokott lenni. :)
Ne csak erőből gondolkozz.
A ló háta a lábak lendülésekor emelkedik. Ezt a mozgási energiát kell kihasználnod és az izmaiddal megtámogatnod. És így már nem is olyan nehéz. Szőrén is lehet, de tényleg nem szokás.
Elég nehéz!!!
Nyeregben, kengyel nélkül szoktunk, a térdeddel szorítasz, és úgy talán menni fog... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!