Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vágta. Mikor érem el azt,...

Vágta. Mikor érem el azt, hogy nem félek attól, hogy mindjárt lerepülök?

Figyelt kérdés
Két és fél hónapja lovagolok. Már négyszer vágtáztam futószáron, de olyan érzésem van, hogy akkor most fogok lerepülni. Kapaszkodok kézzel-lábbal (persze inkább kézzel a nyeregben), futószáron meg egy idő után jól elszédülök. Nem tudom, mire kell figyelnem, hogy minél hamarabb biztonságosabban érezzem magam ebben a járómódban is magam?
2011. jún. 18. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem fogsz leesni. Bízz magadban és a lovadban. Ha mégis megtörténne a baleset, akkor pattanj fel és ülj vissza a lóra. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy ezután félnek a lovaktól, de ez butaság. Amikor én leestem (állóhelyzetben, még csak nem is lépésben), akkor se ijedtem meg, hanem gyorsan visszaszálltam és ment tovább az edzés.

Én is csak nemrég vágtáztam futószáron, de hatalmas élmény volt. Ha megfelelően szorítasz a térdeddel - párpedig az muszáj -, akkor biztos lehetsz abban, hogy fentmaradsz. Egyébként lovanként változó, hogy milyen rajta a vágta vagy éppen az ügetés. Nem sok lovat lovagoltam eddig (5-6), de csak 2-3 olyan akadt, amelyiken valóban nagyon kényelmes a lovaglás. Az, mint szélesebb és nagyobb ló volt, de ez az én személyes tapasztalatom. Már 4-5 éve lovagolok. Egy idő után te is megtanulod majd biztos, hogy s, mint mennek a lovas dolgok, addig meg csináld azt, amit az oktatód mond. :)

2011. jún. 18. 13:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Én nem féltem és pont tegnap estem le a lóról,de nem fájt és megtanultam hogy így nem lehet beugratni vágtába.Ha leesel(ami nyugi nem fog megtörténni futószáron,én tegnap terepen estem le) akkor abból csak tanulhatsz.
2011. jún. 18. 16:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy tanították/tanítják a vágtát futószáron, hogy először foghatod mindkét kezeddel a nyerget, utána már csak az egyikkel, óra végén pedig kéz nélkül. Szőrén lovaglással erősítheted az izmaid, hisz ott csak a szorításodra vagy hagyatkozva, nincs kengyel. Amúgy sokkal kényelmesebb jármód, mint az ügetés :)
2011. jún. 18. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Na igen a félelem nem való lovasnak.

Én tavaly estem akkorát terepen, hogy eltört a csípőm. A vicc benne, hogy fetrengtem egy kicsit, majd visszaültem... Nem mondom aztán volt kommandózás a karámban, de továbbra is imádok lovagolni.

Szerintem valami a tartásoddal nem stimmel. Ha az ügetés megy a vágtával nagy baj nem lehet. Kérd, hogy tegyetek a ló nyakába valamit amit lehet fogni, ismétlem fogni és nem kapaszkodni benne, a nyeregben való kapaszkodás szerintem nem jó ötlet, mert máshogy oszlik el az egyensúlyod a kezeid miatt.

2011. jún. 19. 13:43
 5/5 anonim ***** válasza:

1: Ha a vágtánál félsz, ügetni sem tudsz jól.

2: Ha tévedek, akkor azzalvan baj, hogy nem kiállod a vágtát, hanem kiülöd.

3: Ha ez is jó, akkor pedig 2 pontos ügetni nem tudsz (nyeregben állsz, ügetésnél)

2011. júl. 11. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!