Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy kancát hány éves korában...

Egy kancát hány éves korában lehet fedeztetni?

Figyelt kérdés
A kérdésem az konkrétabban,hogy egy lónál hány éves korában lehet kimutatni,hogy fedeztethető-e illetve maximum hány éves lehet,hogy biztonságosan meg tudjon elleni?
2011. jún. 8. 15:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
mit vinne át a mén? ^o)... tudod, minden ló kapja a védőoltást. jóég..-.-" xD:D nah amugy az én kancámnak már voltak csikói, és épn si szerettem volan tőle egyet, csak cisztája lett közben, és mivel 17 éves már inkább nem bolygatjuk. Ha a petefészkében van, akkor azt még el lehetne távolítani,d e lehet h a méhében van, akkor pedig egyáltalán nemlehet csikója. Egyébként a tenyészkancákat 18-19 ées korukig szokták fedeztetni, ez az a kor, mikor még semmi baj / komlikáció nem léphet fel.:) emélem segíthettem.
2011. jún. 9. 09:46
 22/27 anonim ***** válasza:
Be diktálod a ló nevét, születését, szinét ,jegyes jegytelen ,mert ezek szükségesek, a fedjegy kiállitásához.Ha a csikóját majd sütteted ,az apja ismert, az anyja pedig ,származás nélkűli.
2011. jún. 9. 12:39
 23/27 anonim ***** válasza:
21%

Nem forgattam ki a szavaidat. Szerintem te érted félre.

Kérdezted hogy milyen papírok kellenek a fedeztetéshez. Az orvosi papírok is papírok. Erre kérdeztem, és ha a mén gazdája rábolint egy olyan kancára amelyiknek nincsennek ilyen papírjai akkor másoknál is rábolint.

2011. jún. 10. 14:46
 24/27 anonim ***** válasza:
21%

,,mit vinne át a mén? ^o)... tudod, minden ló kapja a védőoltást."

Persze meg minden lónak aranyból van az istálója. :-D

Csak hallkan megjegyzem, nagyon sok zug mén van, és a java része még dokit se látott, nem hogy oltást.....

2011. jún. 10. 14:50
 25/27 anonim ***** válasza:
Engedélyezett hivatalos, és állami ménről beszéltem.
2011. jún. 10. 16:17
 26/27 anonim ***** válasza:

Bocsi hogy ide írok, de olvastam a válaszokat és felmerült bennem egy kérdés...

Ha mesterségesen szeretném megtermékenyíteni a kancámat, akkor hogy lehet megoldani a sperma szállítását? Vagy egyáltalán vállalnak ilyet akkor, ha a kanca kb. 90-100 km-re lakik a csődörtől??

2012. febr. 3. 14:23
 27/27 anonim ***** válasza:

5-6 éves kora előtt nem ajánlatos fedeztetni, ha nem akarod, hogy valami baja legyen. Először várd ki, míg rendesen kifejlődik és csak utána vágj bele a dologba!!

Én maximum 15 éves koráig fedeztetném, akkor még ő sem túl öreg, nem akkora a kockázat veszélye és van türelme a csikóhoz is.

2012. febr. 5. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!