Egy kancát hány éves korában lehet fedeztetni?
Figyelt kérdés
A kérdésem az konkrétabban,hogy egy lónál hány éves korában lehet kimutatni,hogy fedeztethető-e illetve maximum hány éves lehet,hogy biztonságosan meg tudjon elleni?2011. jún. 8. 15:48
11/27 A kérdező kommentje:
ha fedeztetni akarok,akkor kell hozzá valamilyen papír,pl.:származási lap, útlevél, illetve orvosi vizsgálat?vagy származási lap,útlevél nélkül is lehet fedeztetni?
2011. jún. 8. 18:46
12/27 anonim válasza:
Persze ,nemkell oda útlevél állatorvos ,persze ez nem mindenütt van egyformán, előtte egyeztetel a csődörössel majd az pontosan megmondja.
13/27 anonim válasza:
Azt tudja a vezetőség ,ha nem fedezik be a papir nélkűli lovadat ,akkor a zug csődöröket éltetik.Ezért nem csinálnak belőle gondot.
14/27 anonim válasza:
hát útlevél az pont hogy kell, tekintve, hogy anélkül a mai törvények értelmében már ki sem viheted a portáról a lovat. Ami még fontos lehet, hogy meglegyenek az oltásai, illetve a vérvizsgálatok eredményei, hiszen gondolj bele, ha esetleg valami baja van, azt a mén továbbadhatja a többi kancának.
15/27 A kérdező kommentje:
ha a mén gazdája rábólint,akkor származási lap nélkül is történhet a fedeztetés?
2011. jún. 8. 19:51
16/27 anonim válasza:
Persze ez igy működik gyakorlatban ,nem egy lovat fedeztettem már, meglehet oldani ,persze van olyan hely is ahol kérik, az kisvérűség ,származási ,sütés, de ez ritka ,ló utlevél ,tiz ezer lóból ,jó ha száznak van.
17/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,tehát magyarul jobban járnék ha előbb felhívnám a csődör gazdáját,hogy mi a feltétele a fedeztetésnek
2011. jún. 8. 20:16
18/27 anonim válasza:
Mennyi idős a kanca?
Egy idős pl 20 éves kancát én már nem fedeztetnék. Nagyobb a kockázata, hogy az ellésben elpusztul.
Ahová jártam gyerekként lovagolni, ott a 14 éves kanca ment el az ellésben. És a csikó se maradt meg, mert az ellésnél már elpusztult, és darabokban szedték ki. Pár óra múlva a kanca is elment....
19/27 anonim válasza:
Ha a mén tulaja rábolint egy olyan kancára amelyiknek se orvosija se semmilye nincsen, akkor valószínű másnál is rábólintott már. Nem félsz attól hogy a kancádra esetleg átvisz valamit a mén???? :-O
20/27 A kérdező kommentje:
ne forgasd ki a szavaimat,úgy értettem,hogy minden a mén gazdáján múlik magyarul...
2011. jún. 9. 05:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!