Van valami módszer, arra, hogyan tartsam távol azokat a nagy vérszívó legyeket a lovamtól?
Én a citromfüves lósampont javaslom, mert a böglyök nem szeretik az illatát és elkerülik, ha tehetik.
Tapasztalatból mondom, mivel az én lovamat különösen szeretik a böglyök, a karámban is feltűnően több vérdszívó nyaggatja az én pacimat, mint a többi lovat és mi is ezt használjuk nyáron. Ha egy mód van rá, szerezz be ilyen sampont, nekünk elég jól bevált.
Keverj 2-3 kupaknyi sampont egy nagy vödör vízbe, és alaposan mosd át vele a lovad szőrét, sörényét, utána pedig slaggal gondosan öblítsd le róla a habot. Hetente-kéthetente elég fürdetni, és akkor viszonylag sokáig békén hagyják a pacit a kis dögök. :)
A Decathlon nagyobb üzleteiben egész biztosan találsz ilyen jó áron, de más lovas szaküzletben is lehet, hogy tudnak neked adni. :)
Sok sikert!
Foghagymát ha keversz bele a kajájába minden nap, akkor egy héten belül a bőre is olyan illatú lesz, olyan lesz a kipárolgása és ezt a böglyök nem szeretik - bár ez nálunk nem nagyon vált be.
Vannak különféle sprayk, kenőcsök, balzsamok, amiket ha rákensz a szőrére, olyan illatanyagot tartalmaznak, amik riasztják ezeket a dögöket - hátrány hogy ha elkezd izzadni, akkor kampó a szernek.
Van, aki tényleg füstbe állítja a lovat, és akkor egy darabig olyan füstszagú lesz, hogy messze elkerülik a legyek.
Én ilyen sprayt használok, de vigyázni kell mert az olcsóbbak alig használnak valamit. Múltkor vettem egy drágábbat, és még hígítva is többet ért, mint az olcsó.
Mi próbáltunk:
- neostomosant eredmény: kullancsok nem voltak, viszont a böglyök maradtak
- fokhagymát: nem hatott és a lónak se ízlett kajába keverve
- almaecetet: egy darabig ok, de ha rászárad semmi
- drága spray semmi....
Ami ilyen fújkálós cuccok kb addig tartanak, míg elpárolognak a lóról, vagy míg leizzadja munka közben. etetős dolgoknál vagy működik vagy nem...
Mi is keressük a megoldást, szerintem a citromfüvet kipróbáljuk mi is... Mibe kell azt tenni? Ki kell főzni? vagy csak elég bekeverni vízzel, vagy ecettel vagy hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!