A múltkori tereplovaglás után a lovamnak elkezdett vérezni az orra, mitől lehet ez?
Elpattanhatott egy ér az orrában a nagy melegben. Akkor lett volna nagyobb baj, ha nem áll el a vérzés. Akkor kellett volna doki, de sztem ez csak egy sima hajszálérpattanás volt. Nekem is mostanában szokott vérezni az orrom, mert a meleg miatt kitágulnak az erek, és ha gyorsan veszem a levegőt - a lovad is gyorsabban vesz vágta közben - az erőltetéstől elfárad és elpattan.
Csak figyelj oda, mert néha napszúrás jele is lehet orrvérzés, a nagy melegben. Tehát ha már az orra is vérzik és bágyadt is, kedvtelen, akkor napszúrás.
Szerintem ezt a kérdést tedd fel lovasok.hu-n a belinkelt menüpontnál állategészségügyes topik e-mail címen. [link]
Esetleg az állatorvosod is felhívhatod ezzel kérdéssel. (kihívni nem kell, csak kérdezni )
szia!
Nem szippanthatott fel tiklászt edetleg?
Nem lehet hogy nemigazán volt kondiban?
Mindennap lovagolod? Szoktál menni ilyen hosszabb (2 óránál hosszabb) köröket kerülni?
lehet h kicsit túlterhelted, ha nincs igazam akkor a meleg miatt lehetett.
Milyen idős a ló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!