Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hol találok lósüti receptet?

Hol találok lósüti receptet?

Figyelt kérdés
Szóval a lovamnak lesz szülinapja jövőhéten, és szeretnék neki sütni lósütit. Volt ilyen könyvem, amiben ilyen receptek voltak, de egyszerűen most, hogy kell már nem találom. Hol találok ilyen recepteket? Ha valaki tudna segíteni, az nagyon jó lenne. És ha van jó ötletetek, akkor azokat is szívesen elolvasom. Előre is köszönöm.
2011. máj. 18. 15:49
 1/7 TOMAtm ***** válasza:
0%
vegyél neki egy tábla csokit.
2011. máj. 18. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Lehet, h következő napra már lovam se lenne, ha azt megenné ;)
2011. máj. 18. 15:54
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]


amúgy ha google-ba beirod kidob pár használható receptet.

2011. máj. 18. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A helyedben én maradnék a nyers zöldség salátánál, a sütés abszolút felesleges.
2011. máj. 18. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

én mindíg zabos répát csinálok neki ;)


elkészítés:


fogsz 2-3 répát, egy tálba öntessz mézet, a másikba pedig zabot. Először a répákat belemártod a mézbe majd meghempergeted a zabba... és már eheti is a lovad! Remélem ízleni fog neki!:)

2011. máj. 18. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Kukoricás lósütemény

Hozzávalók:

• 3 nagy alma,

• 5 nagy sárgarépa,

• 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,

• 10 dkg szőlőcukor, (por)

• 5 dkg méz,

• 5 dkg darált kukorica.


Az almát, répát lereszeltük, és összekevertük a többi hozzávalóval. 10 percig hagytuk pihenni.

10 cm hosszú, vékony rudakat formáztunk, és 170 fokon 50 percig sütjük a sütőben.


Lócukorka

Hozzávalók:

• 200 g teljes kiőrlésű liszt

• 150 g korpás zabpehely

• 225 g cukorrépaszirup vagy méz


A teljes kiőrlésű lisztet és zabpelyhet összekeverjük a cukorrépasziruppal, ha nincs,akkor mézzel. Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk sodrófával kb. fél centis vastagságra. Utána a süteményformával kiszaggatjuk a tésztát. Tepsibe tesszük, és 200 fokon megsütjük.


Gyógynövényes lósüti

Hozzávalók:

• 3 nagy sárgarépa

• 3 alma (vagy banán, ill. körte)

• 1 kg zabpehely

• fél liter víz

• 2 gyógynövényes cukorka


Először a cukorkát old fel meleg vízben. Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze zabpehellyel. Aztán add hozzá a cukros, szirupos oldatot is. Ha túl lágy és ragadós lett, akkor tegyél még hozzá zabpelyhet. Hagyd állni kb. egy félórát. Utána lehet formázni és berakni a sütőbe. Kb. egy másfél óra kell, míg 200 fokon megsül, közben forgasd is meg.


Lósüti

Hozzávalók:

• 1 csésze reszelt sárgarépa

• 1 reszelt piros alma

• 2 evőkanál kukoricaolaj

• 1/4 csésze melasz

• 1 evőkanál só

• 1 csésze zabpehely

• 1 csésze liszt


Kapcsold be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, addig láss munkához. Gyúrd össze a sárgarépát, az almát, a kukoricaolajt és a melaszt. Ha megvan, rakd hozzá a zabpelyhet, a lisztet végül a sót. Sodró fával nyújtsd ki a tésztát, és sütőformával szúrd ki. A felmelegített sütőben 20 percig süsd, ha szép barna a teteje, akkor kiveheted. Ha kihűlt veheted a finom csemegét a lovadnak.



Pferde-Kuchen 1.


Zutaten

• 4 Becher Hafer

• 2 Becher Melasse oder Honig

• 2 Karotten in Stäbchen geschnitten

• 1 Apfel in Achtel geschnitten.


Mischen Sie den Honig (oder die Melasse) mit dem Hafer zusammen in einer großen Schüssel, danach geben Sie die Mixtur auf einen großen Teller und formen sie zu einem Kuchen. Benützen Sie die Karottenstäbchen als Kerzenersatz und die Apfelstücke als Dekoration. Pferde lieben diese matschige aber leckere Mischung!



Pferde-Kuchen 2.


Man nehme 5-7 Brötchen weiche diese Etwas auf Drücke sie aus und matsche die Pampe in eine Kuchen Rundform etwa 2-4cm wie Obstboden halt! Dann ab in den Backoffen zum Austoasten/Trocknen! Wenns getrocknet ist kann man ihn Belegen wie nen Obstboden also Möhren und Apfel und was es net alles Leckeres für die Pferde da ist! Dann gibts Gelantine Platten die man Ohne Zucker machen kann davon etwas fertig machen und ne dünne schicht drauf ist nur damit des Zeug bleibt wo es ist! Fertig ist der Kuchen fürs Pferdchen!


Hoffe es bringt euch was! Habe ja kein Pferd reite auch nicht aber meine Freundin sagte schreibs mal ruhig rein!



Pferde-Kuchen 3.

Dafür brauchst du


150gramm Margarine

300gramm Traubenzucker

100gramm Honig

200gramm Früchtemüsli

100gramm Schmelzflocken oder Haferflocken


Margarine, Traubenzucker und Honig in einer großen, beschichteten Pfanne bei mittlerer Hitze langsam zum schmelzen bringen.

Dabei ist darauf zu achten, dasß die Masse nicht zu braun wird, da sie sonst bitter schmeckt und die Pferde dies nicht mögen.

Wenn alles zu einer gut rührbaren Masse geworden ist, werden Müsli und Schmelz/Haferflocken untergegeben. Erst ganz zum Schluß wird ca. 100 gramm Pfefferminze untergemengt. Ich bevorzuge Pfeffeminz Tee, du kannst aber auch frische nehmen.

Jetzt ist der Kuchen fertig und sollte zum Abkühlen auf einem Backpapier ausgebreitet werden.

Achtung!!

Keine Alufolie verwenden, der Kuchen bleibt kleben.


Haltbarkeit:

5 Tage


Pferde-Kuchen 4.


Zutaten:

- 5-7 große Karotten, geraspelt

- 500g Haferflocken

- 200g Rohrzucker

- 100g Maisstärke

- 2 Packungen Backpulver

- 2-4 Esslöffel getrocknete

- geriebene Pfefferminze

- 1/4 Liter Wasser

- 1/8 Liter Maiskeimöl


Alle Zutaten verkneten, bis ein Teig entsteht. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech geben und bei mittlerer Hitze eine halbe Stunde backen. Noch warm in Stücke schneiden und anschließend wie Brot trocknen lassen. (Erst nach 2 Tagen verfüttern)



Pferde-Kuchen 5.


Zutaten:

- 2-3 mittelgroße Möhren raspeln (1/2 grob, 1/2 fein)

- 1 großer Eßlöffel Honig

- 4-5 Beutel Fencheltee aufreißen und mit dazu

- 1 Prise Salz

100g Leinsaat - kurz in Heißwasser quellen lassen, abkippen und mit in den Teig

- 2 TL Öl

- ca. 400g feine Haferflocken


Alles gut und gründlich durchkneten. Der Teig sollte weich, aber eher trocken sein, ggf noch ein paar Haferflocken drunterkneten oder vorsichtig etwas Wasser draufgeben.

Auf einen mit Backpapier ausgelegten Springformboden geben (ca. 1,5cm dick). Ca. 1-1,5 Std bei 180C backen, ab und zu Ofen aufmachen um Feuchtigkeit rauszulassen, ausstellen und auskühlen lassen. In Stücke schneiden. Den Kuchen einmal drehen und nochmal von unten ca 1 Stunde bei 160-180C backen. Der Teig sollte fest und trocken werden. In der Mitte kann er noch etwas feucht sein.

2011. máj. 19. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :))
2011. máj. 20. 19:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!