Hogyan lehet a lovat megtanítani rá, hogy segítsen a lovasnak felülni rá?
De nem lesz ott neked állandóan valaki, hogy segítsen felnyergelni, meg, hogy felrakjon a lóra. Magaslati pont se akad mindig, ha terepen mész.
Barátnőm is a magas lovakat szereti, vett egyet, de mivel ő is alacsony nem tudja normálisan felnyergelni se, mindig kell, aki átnézi. Egyszer jól fel is törte a lovat, mert nem tudta a hátát jól megpucolni.
Te tudod mit akarsz, de szerintem ha egyedül képtelen vagy maradéktalanul gondozni, akkor komolyan elgondolkodnék.
"A kérdező kommentje:
terepen csak menet közben szoktam leszállni:D emlékszem egyszer egy 180 cm-es lovat lovagoltam,de leestem róla,és nem bírtam visszaszállni
A kérdező kommentje:
az idő igényes munka,ráadásul a kengyelt se tudom sose beállítani,még földről se,főleg ha a 157 cm-es magasságommal 180 cm-es lovat veszek..."
Nagyon gratulálok, annak az agyasnak, aki elenged úgy terepre, hogy egy olyan alapvető dolgot nem tudsz megcsinálni, mint a lóra szállás és a kengyelállítás ló hátról.... Felőlem lehet neked akár milyen biztos ülésed, sokszor van, hogy ha egy másik lovas terepen megsérül, valakinek segítségért kell mennie (nem mindenhova jut el a mentő). Játszunk el a gondolattal...: 2-en vagytok társad leesik nem tud felkelni, elsőre leszállsz hívod a mentőt, megnézed a sérülését eddig ok. De ha nem tud bejutni a mentő? Akkor lehet neked kell a legközelebbi lakott helyre menned, hogy segítséget kérj, de ahhoz fel kell szállni a lóra. Valahogy csak megoldod, de akkor is értékes percek telhetnek el.
Szóval ha megy a magas lóra fel és leszállás, kengyel beállítás, akkor mászkálj ki terepre, és akkor akarj magas lovat. Örülj neki egyáltalán, ha vehetsz, sokan nem tehetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!