Mennyibe kerül egy csődör kiheréltetése?
Ha jól tudom állatklinikán és ugy is hogy kimegy az állatorvos. Kb 2-3 hét míg rendbejön, és oylan 30000 ft.
3 éves kora előtt nem érdemes a csődört kivágatni mert ha addig nem fejlődött ki teljesen herélés utn már gyenge és kicsi marad..
Az árak abszolute állatorvos függők szerintem.
Bár attól függ, hogy álló vagy döntött herélést választasz. Herlés után pár egy ideig hagyd pihenni a boxban, ahol eltud feküdni ha akar, majd fokozatosan kezd el jártatni. Mindig egy kicsivel többet.
Nálunk álló herélés volt, kikötöttük a karámhoz, a doki elvégezte a dolgát. 1,5 hétig pihent a boxban majd kiengedtük a karámba a többihez. Ez kb 1 hónapja volt, már minden rendben :) Szal nem sok idő. Az árra csak annyit tudok mondani, hogy hívd fel a dokidat :)
Hozzánk két doki jár, az egyiknél 30e, a másiknál 50. Mind a kettő döntve herél. Állítólag már csak ezt javasolják.
Az enyémnek nem is varrték össze -manapság asszem nem szokták- így gyorsabb volt a savó tisztulása. Minden nap kétszer sétáltatni kellett legalább fél órát, és hűteni neki a herék helyét. 4-5 nap után alig látszott valami, egy hét után ültem fel rá sétálgatni, 3 hét után teljes értékű munkát végzett. Kb 6 hónap alatt ürülnek ki teljesen a hormonok, és változik meg a viselkedése.
Egy ilyen rutinműtét miatt nem vinném klinikára, ott jóval több lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!