Vegyek lovat? Most kaptam rá egy lehetőséget, de szüleim nagyon ellene vannak. (22 éves egyetemista)
Már évek óta lovaglok, van még hova fejlődnöm.
Több mint 10 éve elhatároztam, hogy egyszer lesz lovam.
Jelenleg edzőhöz járok, de tényleg szeretnék egy sajátot.
Már ki is néztük a lovat, ismerőstől, korrekt áron, nem egyszerű eset, sok munka lenne vele, de jó lesz előbb utóbb.
Annyi a baj, hogy a szüleim rendkívül utálják hogy lovazok, egyáltalán nem támogatják. A tartását úgy oldanám meg, hogy edzőmmel illetve egy ismerőssel közösen.
Mivel még egyetemista vagyok, jöveselmem nem sok van, havi 10 k körül keresek, a ló 15 körül vinne el.
Mennyire nagy felelőtlenség így belevágni? (Inkább nem eszek mint h a lónak ne jusson valami)
Az egyetemet fél év-év múlva befejezem, elvileg még relatív keresett végzettségű leszek.
Szóval igazából "csak" a pénz a gond, mert tapasztalatom már van, meg segítséget is kapok.
Sokkal jobb lenne ha elobb befejezned az egyetemed. Ha egyszerre ket dolgot csinalsz az valamelyik rovasara megy, a vegen meg vissza kene add a lovat.
Amugy az hogy maasokkal tartatod a lovad nem mindig a legjobb otlet...
Ne.
(21:46-nak! Nem túrós, hanem túros! Milyen az a ló, aminek meg van túrózva a háta?! :D Én olyat még nem láttam.)
Inkább fejezd be az egyetemet és legyen normális fix kereseted. Ezután majd meglátod, hogy el tudsz-e tartani egy lovat vagy sem.
Közösködés soha nem jó egy lónál. Inkább vegyél egyet később, de az akkor a tied lesz. A bértartás általában 30-50 ezer + kovács+ állatorvos.
Ha most megveszed és magadat sanyargatod, hogy a "nem is a te" lovad jól éljen az életben nem fogsz összeszedni annyi pénzmagot, hogy pl lakást, autó, vagy más holmikat vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!