Lovaglás - Félek az eséstől. Hogyan győzzem le?
Nemrég kezdtem el lovagolni, futószáron. Kb 8 alkalmon vagyok túl. Imádom, mikor befejezem, mindig olyan pozitív érzéssel indulok haza. De az eséstől való félelmem nem tudom legyőzni. Tudom, h előbb-utóbb megtörténik, de mégis megvan bennem a para. Hogyan győzhetném le?
Kinek milyen tapasztalata van az eséssel kapcsolatban. Ha lehet, mire kell odafigyelni?
Karámban működik, hogy minél messzebb ess a lovadtól, de pl ha eljutsz odáig, hogy saját lovad van és egyedül mész terepre van egy fontos szabály: Sose engedd el! különben útnak indul hazafelé és akkor jön az, hogy kiszaladhat autó elé és a többi szörnyűség.
Most még futószáron vagy, ilyenkor még benne van az ember fenekében a zabszem, hiszen még nincs meg a megfelelő ülésbiztonsága, de ne félj idővel meglesz. Amúgy nem lovas a lovas, amíg nem esik, ez vele jár, de ne félj tőle, mert az egész lovaglás csak para lesz, és a ló ezt az érzést átveszi, ilyenkor válik ijedőssé.
Egyet értek az előzővel!
Én is futószárazon voltam és csak úgy megállt a lovam én meg előre estem,csak röhögtem magamon!Ott volt a sörénye én meg bele se kapaszkodtam:)Fájt egy picit a fejem,de ennyi.Amúgy lenne egy tanácsom mit csinálj,soha ne rakd bele a lábadat teljesen a kengyelbe!Mert ha bakol,akkor az is lehet hogy beakad a lábad aztán nem tudsz leugrani róla!Szerencsére én kitudtam venni a lábamat a kengyelből.Még a lovasoktatóm is mondta hogy nagyon szépen estem 3 szaltót nyomtam!:)Szerencsére nem lett bajom.
Utolsónak:
Meg egyszer mindenki leesik aki felül a lóra.
Amúgy kedves Kérdező!
Mindig legyen rajtad védőfelszerelést mert az életedet mentheti meg netán. És jó, sokan mondják, hogy nyáron milyen meleg meg kényelmetlen a kobak, védőmellény/gerincvédő de én úgy vagyok vele , hogy inkább legyen melegem minthogy a hátralévő életemet neten kerekesszékben töltsem. :)
Jah igen, és szerintem beszélj nyugodtan az edződdel biztos segíteni fog, hogy ezt leküzd :)
Sok sikert! Kellemes lovaglást!
17:17-es vagyok:
nem neten hanem netÁn . bocsi elírtam :)
Aki a szájfűrészelés mellett érvel, annak megmondom: NEM így kell lovat fogni!!!
A ló csak felkapja a fejét, és attól még ugyanúgy menekülni fog, mostmár a száfűrészlés, reszelés miatt is! Főként ha rájött, hogy mindig az következik be, ha megijed.
A mestertől így tanultam lovat fogni: Ha ismered (!) a lovat és érzed, hogy melyik szájszegletére húz erősebben, azt az oldalt passzívnak kell meghagyni, és a másik szájszegletnél átmozgatni a vasat, mintha egy szivacsot nyomkodnál. Először finoman, majd fokozatosan erősebben.
Egyébként a ló sem kezd el bakozni, ágaskodni, vagy menekülni, ha dőnként kicsit játszol a vassal. Az elvonja a figyelmét.
Galoppon dolgozom, és az erősen puller lovaknál bevállt. ;) A 13 Magyar Derby-t nyert, Vas Jóska bácsi mondta el ezt a remek technikát!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!