Barátom már gyerek kora óta falun él de én még csak most kezdek oda szokni. Szeretnék egy lovat. Még egyáltalán nem lovagoltam. Szerintetek van értelme venni lovat? Gyakorlat nélkül is fog menni a lovaglás?
Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
Menj el először egy lovardába, tanulj meg lovagolni (ez nem kis pénz, max kisegítő munka fejében engednek az összegből). Ott meglátod mennyi meló van egy lóval, főleg ha otthon tartod. Fix időpontban etetés reggel este mindennap, ganézás, foglalkozni is kell vele, sokat mozgatni, legelőre ki és beengedni (ha csak nem ridegtartod). Nincs szünet, nincs elmenetel, mert ez bizony egy kötelezettség. Ráadásul költségekkel jár: pl kaja (széna, zab), állatorvos, kovács, felszerelések. Na meg ott van magának a lónak az ára. Ha rám hallgatsz 400 ezer alatt ne keresgélj, ha nem értesz hozzá, mert könnyen átverhetnek, jah és legyen a lónak papírja (ez a minimum).
Egyszerűbb a helyzet, ha bértartásban van, akkor fizeted a bértartást, ami 30-70 ezer (környéktől felszereltségtől függően). Ebben benne van a kaja, a box, a karámozás és a lovardahasználat esetleg oktatás is. Ilyenkor akkor mész ki amikor akarsz, de heti 6x illik, ha még nem is ülsz fel rá. Emellett viszont neked nem kell ganéznod, meg "hajnalban" kelni etetni és nyaralást is nyugodtan lehet szervezni.
Szóval először tanulj meg lovagolni, gyűjts tapasztalatokat és egy alapos mérlegelés után vágj csak bele.
egyaltalan lattal lovat kozelrol?
vezetted mar kotofeken?
foglalkoztal barmilyen szinten lovakkal?
szamba vettted a napi tobb ora munkat ami vele jar ha lovagolod ha nem? minden nap meg karacsony meg szilveszterkor is.
belegondoltal hogy nem epp jatek egy lo tartasa. kb annyi mint egy gyereket felnevelni csak ez nagyobbat rug.
elobb mindenkepp probald ki magad egy lo mellett, menj at szomszedhoz, jarj lovardaba hogy magad is rajojj mi kell ahoz hogy lovat tudj tartani aztan ha ez megvan akkor gondolkozhatsz azon hogy na mmost veszek lovat.
elso lovammal en is igy csinaltam ahogy te akarsz es ket het utan visszavittem felarert annak akitol vettem csak hogy szabaduljak tole
Mindenképp kezdd azzal,hogy egy bérlovardában megtanulsz lovagolni.
Ne vegyél lovat addig,míg nem lovagoltál legalább egy évig és nem tanultad meg a ló gondozásával,etetésével,betegségeivel stb.kapcsolatos alapokat.Lovagolni sem tudsz megtanulni egyedül.
Egy ló borzasztó felelősség.MI van,ha megveszed és akkor derül ki,hogy mégsem tetszik a lovaglás?Mi van,ha beteg a ló és hirtelen kell kicsengetni százezres nagyságrendű összeget?Egy bélcsavarodásnál pl.a műtét és az utókezelés,kórházi tartózkodás félmillió körüli összeg is lehet,és ezt azonnal kérik.
Ne felejtsd el azt sem,hogy a ló társas lény,másik ló társaságában érzi igazán jól magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!