Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tanítsak be trükköket...

Hogyan tanítsak be trükköket a lovamnak?

Figyelt kérdés
különféle trükköket szeretnék betanítani a lovamnak pl ágaskodást, lefekvést, ülést, és egyéb más trükköket
2011. ápr. 26. 11:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Kezdj el vele parellizni. Azzal elég sok trükköt meg lehet tanítani. DE jobb volna szakember segítségét kérned, úgy könnyebb és nem rontod el a lovad sem.
2011. ápr. 26. 11:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Többre mész, ha youtube-n nézel videókat, angolul rákeresel pl. arra "How to train bowing" (Hogyan tanítsuk a meghajlást) És ki adja. Én is innen vettem az infókat. Egyébként először azt érd el, hogy maximálisan megbízzon benned a lovad, mert ha nem, később néhány trükk visszaüthet, pl. az ágaskodás, és fekvés. Láttam én már olyan lovat, aminek megtanították a fekvést és mindig elfeküdt lovas alatt is.
2011. ápr. 26. 11:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Az ágaskodás veszélyes trükk én nem ajánlom, mert a ló megszokhatja és rossz szokásává is válhat.

Inkább sok sok türelemmel kezd az alapoknál, pl meghajlás, térdelés, fekvés, spanyol lépés földről, később lehet nyeregből, ülést csak fektetés után tudod.

Van aki a klikkerre esküszik (kutyáknál használják), van aki a parellire, van aki a jutalomfalatra.

A fiatalabb lovak fogékonyabbak.

http://www. paci.hu itt az extrém képzés topikban találsz jó leírásokat.

2011. ápr. 26. 20:24
 4/10 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló hol van ez az extrém képzés?
2011. ápr. 26. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
[link] oldalon található a Lovas főtopikban valamelyik oldalon. Leírások vannak ott, hogy ki hogyan csinálta a trükköket.
2011. ápr. 26. 21:57
 6/10 anonim ***** válasza:
vegyél neki egy bűvész készletet így egyikőtöknek sem lesz semmi baja
2011. ápr. 30. 16:30
 7/10 anonim válasza:
Ha még csikó akkor könnyű dolgod lesz! Ja és mindig legyen nálad jutalom falat!!!
2011. máj. 4. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:

A fektetés:

a ló bal oldalára álltam, a vezetőszárral a ló marja fölött behajlítottam a ló nyakát jobbra a bal kezemmel (a ló fara felé nézve), fölvettem a bal elülső lábát a jobb kezemmel és elkezdtem lefelé/hátra tolni a súlypontját. Ehhez erő sem árt. Először csak azt kell elérni, hogy a hátsó lábaira helyezze a súlyt és utána megdicsérni, aztán egyre tovább. Ha elfeküdt, akkor megnyugtatni, répát adni neki, simogatni.

Ezt nagyobb lónál persze nehezebb, van erre csikós köteles trükk, de azt nehéz elmagyarázni sajnos.

A meghajlás:

Láb között répát adsz a lónak párszor, és elvárod, hogy minél jobban behajlítsa a nyakát. Majd ezt ugyanúgy csinálod, hogy fölveszed a bal hátsó lábát. Ezután ugyanígy, a ló fara felé nézve a bal combodat megtámasztva a felemelt lábánál a répaadás közben hátra tolod a súlypontját, meg is lesz hamar a meghajlás.

Kaparás:

Ismét répával, a ló mellé állsz, a lábaddal fölemeled a lábad és kaparó mozdulatokat csinálsz vele, majd megdicséred és répát adsz neki. Ezt jó sokszor kell, egy idő után már rájön és arra is elkezdi, hogyha a lábadat a lábához érinted. Esetleg vezényszót, vagy más segítséget társíthatsz mellé.

2012. máj. 13. 13:42
 9/10 A kérdező kommentje:
a meghajlás és a kaparás már megy neki :) azt már sikerült de a lefekvés nem akar összejönni
2012. máj. 14. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:
A lónak nem tanítunk trükköket, főleg nem jutalomfalattal. A lovat max. szabadidomítjuk, de inkbb olvass után a dolgoknak aZ FSZK oldalán.
2015. dec. 24. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!