Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit gondoltok erről a lóról?

Mit gondoltok erről a lóról?

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok.Most egy Shagya Arab herélten lovagolok.Megy a lépés,ügetés (sima,nyújtott) és a vágta is már elég biztosan.Szóba került a családban a ló..úgy néz ki kapok egyet.Tudom hogy nagy felelősség és tudom hogy nem csak 2 hétig él.Felkészültem rá.Ezt a lovat érdemes lenne megvennünk vagy esetleg nem ha nem akkor miért nem?Hozzáértőktől kérdezem hogy egy ilyenkorú lánynak milyen fajta ajánlott?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 22. 00:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
indokom:mind a shagya és mind a gidrán,nagyon agyas,tapasztalatból mondom,ritka közöttük a nyugisabb.tapasztalt és idősebb lovasnak való.gidránt és shagya arabot még én se veszek meg magamnak,pedig én már akkor kezdtem el lovagolni,mikor megszülettél :)12 éve már...
2011. ápr. 22. 18:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Ebben a világban nem mernék bértartásra lovat venni, bármelyik szülőd elveszítheti a munkáját - mert ma már ezt éljük- és akkor saját magatok lesztek az első, örülnek majd ha fenn tudják tartani a családot, akkor a ló lesz az utolsó gond.

Rengeteg lovat kellene még megülnöd, kipróbálnod hogy igazán egy sajátot vehess. Tudni kell milyen egy rohanós, egy nyugodt, egy fiatal, egy idős, egy túlfűtött, egy fáradt-rosszkedvű ló és még sorolhatnám.

Estél már lóról?

Mert ha még nem, lehet hogy a fogja elvenni a kedved, vagy ébreszti fel a félelmet. Nekem volt egy súlyosabb balesetem, emiatt kihagyásom, utána a totális újrakezdés.

Rengeteg lovon (sok félvéren, volt amelyiket imádtam és volt amelyiket a hátam közepére se kívántam)ültem már, más és más lovardákba és mind más is. Ültem igazi arabokon is, az egyik egy angyal, a másik egy dacos vagy megülöd és tisztel vagy leesel és elástad magad nála. Ültem fiatal csikón összhangban voltunk, de egy másik földhöz vágott.

A sajáthoz nagy tudás kell. Elég otthon egyszer leesned és lehet onnantól lefele vezet az út a lejtőn...

2011. ápr. 24. 19:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem egyátalán ne a fajtát nézd..hanem h tecik e és h mien az öszhang a választandó loval!:)
2011. máj. 9. 16:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Egyenlőre nézz meg egy videót egy arab lóról... http://www.youtube.com/watch?v=QoXVT_dGzlE

Nem kicsi sem a mozgás- sem a lovastudásigényük.

2011. máj. 9. 17:36
 15/15 anonim ***** válasza:
2011. máj. 9. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!