A csikója jönni fog utánunk?
Állítólag szokta követni az anyját.
Én csak azt nem tudom, hogy (emberségből) szabad-e egy olyan lovat használni olyankor, amikor ilyen kicsi csikója van. Nem lehetne másikon lovagolni, és a mamát nem leterhelni még ilyesmivel is??
18,34 vagyok.
Gondolj bele, 11 nappal ezelőtt a mama megszülte a kicsinyét, most az ő szervezete is egyrészt regenerálódik, másrészt arra összpontosít, hogy a kicsinek legyen elég teje.
Ha van más lehetőség is, akkor én nem terhelném még egy lovaglással is. Ha nincs más lehetőség, akkor is meggondolnám, nem emberségesebb lenne-e, ha most lemondanék a saját hobbymról a paci érdekében.
Követni fogja az anyját és ne kösd ki a csikót. Állandóan a kanca mellett/mögött lesz, majd figyelj rá. Mi, amikor a csikók elmúltak 2 hónaposak, kijártunk velük terepezgetni, mindig mindenhova követik az anyjukat.
De ne kösd meg, ill. nehogy elzavard az anyjától. Egyszer vettünk egy kis méncsikót, akit az hülye gazdája mindig elrugdosott a kancától, ha szopni akart, mert hogy ő most dolgozik...hát úgy féltette a fejét, hogy két hónapnyi gyakorlás volt az, hogy egyáltalán normálisan rá tudjuk rakni a kötőféket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!