Lovas ruházat, mit érdemes?
Nemsokára, lehetőségem van 1-2 lovas ruha/kellék vásárlására, és nem tudom mi az ami úgy elég fontos.
Már lovagolok egy ideje, van kobakom, egy lovaglónadrágom, egy lovagló mellényem.
Meg egy lovagló gumicsizmám is, de azt nem használom, mert nekem nem jön be, nem érzem benne a lovat.
Ezek érdekelnének főként:
~ lovaglócipő
~ hopilet(lábszárvédő)
~ kesztyű
ezek mennyire kényelmesek, fontosak?
A lovaglócipő gondolom a sarok miatt fontos, a lábszárvédő az jó, kényelmes? (mert még soha nem volt a lábamon)
Na meg a kesztyű, régebben felvettem 1-2x barátnőmét és kényelmes violt, de mennyire fontos? Mert nyári 40fokba kérdéses hogy kényelmet vagy inkább nyűgöt biztosít?!
Köszi előre is.
én csizmát vennék a helyedben (bőrt, sokkal kényelmesebb.)
Kesztyű szerintem nem kell. inkább vegyél még egy nadrágot,nem árt ha van váltás
Én hopilettet vennék, és mellé mehet egy sima sportcipő is, így nem kell csizmát vagy lovaglócipőt venned (én legalábbis így csináltam), és a gatyád se kopik ki olyan gyorsan.
Kesztyű azért nem árt ha van, egyszer egy másik lovardában úgy feltörte a szár a kezemet, hogy 1 hétig véres hólyagok voltak a kezeimen :P Azóta kesztyű nélkül nem megyek sehova.
Kesztyűvel meg a hopilettel elég olcsón megúszhatod, ha ez számít :)
Köszi a válaszokat!
Igen azért az is számítana hogy ne több tízererbe kerüljön.
A bőr csizma amit egyik válaszban láttam az elég drága nem? (bár lehet gyűjtök majd rá...)
A hopilett- és sportcipő páros az, jó ? De a sportcipőnek nincs sarka, bár most énis sport cipőbe lovagolok, de azért gondoltam kéne vennem valami sarokkal rendelkező lovagló valamit, hogy ugye ne csússzon be véletlen se a kengyelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!