Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek, hogy ne robogjon...

Mit tegyek, hogy ne robogjon ennyire?

Figyelt kérdés
Van egy magyar félvér kancám van benne angol telivér is.H rá ülök akkor annyira robog ,hogy tudnám vissza fogni ,hogy ne mennyen ennyire?
2011. ápr. 10. 21:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Foglalkoztasd. Nem véletlenül vannak a lovardai alakzatok, foglald le az agyát, ráadásul ez segít abban, hogy ellazuljon és elengedett legyen.
2011. ápr. 10. 21:10
 2/14 anonim ***** válasza:
És minden nap kell lovagolni...nem havi 1x
2011. ápr. 11. 15:14
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem szívesen ülnék fel olyan lóra, amit csak havonta egyszer lovagolnak. A lónak hetente 1-2 pihenőnap tökéletesen elég.
2011. ápr. 11. 15:31
 4/14 A kérdező kommentje:
én hetente 4-3 szor lovagolom.Nem tudom minek kell ilyen bunkó lenni.
2011. ápr. 11. 18:59
 5/14 anonim ***** válasza:
44%
nekem ez ugyan ez a problémám a lovammal. Ő is rohan mint a hülye. Ügető ló. Nekem azt tanácsolta ismim, h kiskörre fordítsam meg ha különböző alagzatokat csinálsz. Meg dölj hátrébb ezzel is lassítodd. Vagy cseréld át a zablár erősebbre. Meg ha fűréseled a száját bár nekem ez nem vált be mert csak felemelte a fejét de a kiskörök jók :) Sok sikert:)
2011. ápr. 11. 19:29
 6/14 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsot. =)
2011. ápr. 12. 07:01
 7/14 anonim ***** válasza:
nincs mit :) Én sem értem mért kelll bunkónak lenni mert van ló amilyiknek tökmindegy ha naponta viszed ki akkor is rohan. Itt a példará :) Sok sikert hozzá
2011. ápr. 12. 19:50
 8/14 anonim ***** válasza:

A telivér vér nem lehet ok arra, hogy "robogjon". Vedd sorban:

Lehet-e hogy valamitől menekül: hátfájás, rossz nyereg, túl erős zabla, durva a kezed.

Általában a ló rohanása lovashiba, vagy fájdalom.

Ha a felszerelés amit használsz megfelelő, és a kezed is puha, akkor viszont dolgozhatsz vele pl nagykörön, sok hajlítással, fordulattal.

A zablát semmiképp ne cseréld erősebbre, csak a ló száját teszed vele keménnyé, ráadásul mindenki megtanulja még az kezdeti lovagló órákon, hogy elsősorban nem zablasegítséggel vesszük fel a lovat.

A fűrészelésnek sincs semmi értelme, szintén csak eltompítja.

Nem írtad, hogy minden jármódban rohan-e, illetve, hogy össze tudod-e szedni, támaszkodik-e.

2011. ápr. 12. 20:17
 9/14 A kérdező kommentje:
tudom h nem ok h telivér de azért oda írtam h lehessen belöle köveztekeztetni.igen járáson robog.
2011. ápr. 12. 20:55
 10/14 A kérdező kommentje:
vagy is minden jármódban.
2011. ápr. 12. 20:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!