Mit tegyek? (rövid)
Van egy feles lovam. Mostanra kicsit megromlott a kapcsolatom vele sajnos. Egyszerűen már kezdek félni tőle mert én így kigondolom, hogy pl. holnap kiviszem futattni de rögtön az jut eszembe hogy mi lesz ha! pl. nekem jön? meg ilyesmik. én imádom. és tudom h akiben megbízunk attól nem félünk.
de egyszerűen nemtudom. segítsetek!
Én most ugyanebben a cipőben járok, de én legalább tudom az okát. 5 évet kihagytam a lovaglásból, és most újrakezdve, folyamatosan ezek a gondolatok jutnak eszembe, hogy lehet túlságosan tele van, lehet le fogok esni, lehet átmegy rajtam, lehet hogy...
Én ezt úgy próbálom megoldani, hogy teljesen az elejétől kezdtem mindent. Vissza futószárra, ülésbiztonság és ülés javítása, tehát mindent az elejéről.
Eddig úgy néz ki be fog válni, de hogy neked mitől alakulhatott ki ez az érzésed, ezt neked kell tudni, mert valami oka biztos van.
Ha megvan az ok, akkor lehet keresni a megoldást.
Köszönöm szépen mindenkinek :)
De az normális, hogy egyedül nem nagyon merek kint foglalkozni vele ha van velem pl. egy barátnőm akkor úgymond kicsit jobb mert ha baj van pl. tud segíteni/segítséget hívni.
Szeretném ha úgy is menne, hogy egyedül . hétvégén egyedül megyek ki megpróbálom összeszedni magam :)
Sürgősen vértezd fel magad magabiztossággal, mert a ló megérzi ha félsz tőle és bizony akkor be fog próbálkozni pl futószáron betámad. Ilyenkor csapj az orrára küldd ki, sőt hajtsd meg, hadd menjen, majd rájon, hogy mit szabad és mit nem.
Legyél határozott földről és nyeregből is. Ha fitogtatni próbál akkor büntesd munkával, hátraléptetés, kis körök lovaglása. Kellő határozottsággal és a megfelelő munkával szerintem újra tudod építeni a kapcsolatodat.
Szia, honnan valósi vagy?
Egyébként legyél magabiztos, és sokat legyél a lóval, sokat foglalkozz vele! ez a legfontosabb!!: )
Rendben.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!