Nehéz összeszoktatni 2 lovat?
Figyelt kérdés
Van egy 1 éves csikóm. Szeretnék mellé venni egy pónit ( az unokatesómnak, hogy ő is tudjon majd jönni velem lovagolni! ) Találtam egy 6 éves kancát, tetszik is árban is megfelelő, lovak között van tehát vele talán nem lenne gond. De az én csikóm megszokná? Hogy szoktassam majd őket egymáshoz?2011. márc. 30. 15:58
1/6 anonim válasza:
persze, összefognak szokni. bár a csikód is kanca? mert akkor nem lesz gond. fokozatosan szoktatnám őket, először mondjuk a pónit fogod a karámban és úgy ki engeded a csikót hozzá, hadd szaglásszák meg egymást. aztán ha nincs semmi gond, akkor ereszd ki őket nyugodtan együtt.
2/6 anonim válasza:
Először össze kell őket szagoltatni, aztán kiengeded őket a karámba, és kb fél órát figyeled őket, hogy mit csinálnak. Az elején lehet egy kis összezördülés, mivel el kell dönteniük egymás közt a rangsort, azért kell őket figyelni, mert ha komolyabb szitu van szét tudd szedni őket. Egy két rúgás harapás még belefér, de nem árt az óvatosság. Idővel jól meglesznek.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen a lovam is kanca. Amúgy ahonnan hoztam ott volt mellette egy ló. De szerintem már hozzá szokott, hogy egyedül van! :S
2011. márc. 30. 18:42
4/6 anonim válasza:
Igen megszokhatta,de ne feledd a lovak társas lények.Kell nekik a társaság.Szóval szerintem össze tudnak szokni;)
5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy társas az a gond, hogy apukám nem akar pónit..azt mondja, hogy akkor vegyek rendes hátas lovat. Na már most unokatesómnak az nagyon magas. Meg néha azt mondja, hogy nem is akar lovagolni. Most gondolkozok a shetlandin anyuval nagyon szeretnénk nagyon tetszik egy kiszemelt csöppség. De apukám meg nem akar pici lovat, hogy csak dísz. De mégse 2 rendes nagy lovat etetünk és azért a pici gondolom kevesebbet eszik mint egy rendes nagy ló. =/
2011. márc. 31. 20:17
6/6 anonim válasza:
Igen-igen értem.
Szerintem apudnak is igaza van.hiszen a "nagylovak" többmindenre felhasználhatók.
De szerintem ha unokatesód már tapasztalt lovas akkor az mindegy neki hogy magas-e vagy sem.
Viszont ha még nem tud annyira lovagolni akkor igen valószínű,hogy a póni a megfelelő.
Szerintem apudat igazán rá tudnátok venni;) : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!