Mit lehet tenni ez ellen?
A kocsizás nem úgy van, hogy befogjuk és had menjen. Pláne egy rossz múltú lónál, ami lehet nem is alkalmas rá.
Türelem, türelem, türelem.
Szerintem eleinte bőven elég lenne az, ha csak a szerszám van rajta, mögötte áll valaki, és így haladnak, később lehet gumit húzatni ésatöbbi ésatöbbi.
De szerintem hozzáértő segítség nélkül ezt ne erőltessétek.
Szia, nekem is ügetőm van, aki 12 éves korában került hozzám, ugyanezekkel a tünetekkel - igaz ő nem kocsiban, hanem lovas alatt. Nem volt egyszerű, de 2 hónap szenvedés után úgy döntöttem előről kezdem a belovaglását. Úgyanúgy, ahogy csikónál, előre, lefelé lovagolva, egyensúly, támaszkodás kialakítása, segítségek tisztázása, és türelem, türelem, türelem...
Egy ideig gyűlöltük egymást, de úgy voltam vele, vagy húz a szürke vagy megdöglik. Ezt magamra és a lóra is értettem.
Megérte, mára -igaz továbbra is nagyon nehezen lovagolható- egy L szintre eljutott, kisebb akadályokat magabiztosan ugrik, és megbízható terepló.
Mint kívülálló szerintem csak meggyőzéssel és józan érvekkel hatva tudsz segíteni.
Esetleg ötleteket adni, ha elfogadja.
Más sajna nagyon nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!