Van 1 shetlandi pónim.Az az igazság hogy nem valami kedves,sőt...Harap,néha rúg.Valahogy más helyet szeretnék neki szerezni.13éves lányom lovagolja,úgy, hogy én is vele megyek.Futószáron se igazán megy.És foglalkozni sokat már nem tudunk vele. A családhoz nőtt.Már vagy 5 éve megvan.Tanítani már akkor se tudtuk.Fogalmam sincs mi a csudát csináljak.Jó helyen szeretném tudni,de attól félek senki se szeretne 1 ilyen pónit.
Hát nézd, egyértelműen azzal vana gond, hoyg nincs elég háttértapasztalatotok a képzéséhez, mert ennek alapján csak minimális nevelésre szorulna. Namost hogy hol a hiba a nevelésetekben, azt így vaktában nem tudom megmondani. Jobb híjján csak azt tanácsolhatom, hogy vagy vidd el egy lovardába utánképzésre, vagy hívj hozzá egy tapasztaltabb ismerőst (de ne valami agresszív parasztot lapáttal meg ostorral).
Egyébként 13 éves lányod már igencsak kinőtte a shetlandit, olyan korban már nagylovon szoktak menni.
2011. márc. 17. 12:54
2/18 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék venni neki egyet.
2011. márc. 17. 13:05
3/18 anonim válasza:
Én is az idomítás hiányát látom a fő problémának, de szerintem nyugodtan hirdesd meg. Aki pónit akar venni, az úgyis tisztában van a ganyé természetükkel. Csak ne felejtsd el közölni az új gazdával, hogy csiszolásra vár a dolog. Esetleg örökbe is adhatod.
2011. márc. 17. 15:45
4/18 anonim válasza:
Ha vesztek egy nagy lovat, azt tudjátok majd nevelni illetve kordában tartani?
2011. márc. 18. 17:54
5/18 anonim válasza:
Szia szerintem itt a pónival semmi baj nincs hanem ti nem vagytok elég tapasztaltak egy lóhoz vagy egyszerűen nem vagytok kellően határozottak. Én tapasztalatból mondom, nekem is van 4 shetim 3 mén és 1 kanca de semmi gond nincs velük pedig nagy része mén, jó az egyik 8 éves ménem elég domináns, vehemens természetű de mégis tudja ki a főnök. Annyit tudok neked így látatlanból mondani mivel nem tudom hogy milyen a póni, hogy legyetek határozottabbak ne azt érezze, hogy ő a főnök mer valószínű azért van ez de nem biztos mer így nem tudhatom csak ez egy tipp mer könnyen átveszik a vezetést és azt hiszi utána hogy ő a főnök.
2011. márc. 19. 07:10
6/18 anonim válasza:
Én nekem is volt 2 problémás lovam. Már nem azok,ugyanis sikerült őket megnevelni (erőszakmenetesen, verés nélkül). Ha gondolod segíthetek. Hol laktok? Vagy akár hirdesd meg vagy adjátok örökbe. Én éppen pónit keresek.
2011. márc. 19. 15:35
7/18 A kérdező kommentje:
11 éves mén póni.Ősiben lakom.Köszönöm szépen!
2011. márc. 19. 17:21
8/18 anonim válasza:
És mennyiért hirdeted?
2011. márc. 19. 18:36
9/18 anonim válasza:
Amúgy ha ki lenne herélve könyebben tudnátok kezelni.
2011. márc. 19. 18:36
10/18 anonim válasza:
Az előzőnek hogy a herélés nem mindig megoldás. A ló ha úgy érzi hogy ő a főnök akkor herélés utána is így lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!