Van egy ijedös lovunk mit tegyünk?
Igen őróbáld meg vezetgetni és ha jön valami jármű vagy bármi amitől félne felé fordítod hogy lássa miaz:D
vagy ha vanrá lehetőség akkor másik lóval menyetek ki(ugyanígy sétálva)és lehetőleg olyan lóval ami nem ilyedős hogy tapasztaljon.)
Tehetsz rá fülvédőt, valamennyire hangszigetel, de a fokozatos hozzászoktatás mellett voksolok. Magától a motorhangtól fél? Mert ha igen, akkor először azzal kezdeném, hogy beindítom mellette az autót, és járatom. Hogy szokja, lehet neki adni répát/almát, hogy pozitív dologhoz kösse. Aztán sétálgatni vele kisebb forgalmú útnál, plusz egy nyugodt, tapasztalt ló kísérőnek nem árt. Ha már oké kis forgalomnál, akkor lehet vinni nagyhoz is.
Mondjuk az ezerrel elzúgó kamionokat nem fogja megszokni egykönnyen, sőt talán soha azoktól mindegyik nagyon fél, pláne ha dudálnak is... :S Mielőtt forgalomba viszed - és először szigorúan csak sétában - előtte dolgozd le, hogy ne legyen kedve ficánkolni fáradjon el, tompuljon el egy kicsit, úgy könnyebb vele.
Én is a fokozatosság mellett vagyok.
Amikor suliba jártam, az osztályfőnök csngőt rakott a csikóra amikor kimentünk terepre. Azt mondta azért hogy szokja a zajokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!