Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen fajta csikó lesz? (rövid)

Milyen fajta csikó lesz? (rövid)

Figyelt kérdés

Ha magyar félvért kancát befedeztetnék egy arab telivérrel akkor az arab félvér lesz?

és szerintek azt lehet h az ismerősöm lovát fedeztetem be az engedélyével a költségeket én állom? akkor a ló az enyém lesz?

létszi normálisan válaszolj.

köszönöm.

2011. márc. 14. 14:34
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek a válaszát.

bár nekem többen is mondják hogy inkább vegyek 1-2-3éves csikót. Csak mivel én távlovaglásra szeretném majd később használni és nézegettem a csikókat, amelyiknek már jobbak a felmenői és tudnak is róluk valamit azoknak elég borsosan kezdődik az áruk amit én egy kicsit sajnálok 1-2-3éves csikóért. Mielőtt valaki nekem esni azzal hogy a lótartás eleve drága meg stb. nagyon is tudom én azt csak nem tudok több százezerrel tobálózni.

Szóval szerintetek mennyibe fog kerülni egy a csikós dolog? úgy saccperkábé mindennel.

2011. márc. 15. 12:29
 12/13 A kérdező kommentje:

*dobálózni

bocsi a helyesírásért csak siettem.

2011. márc. 15. 12:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát ha azt nézzük ez a megoldás is 100 ezres nagyságrendbe esik, igaz nem egyszerre fizeted ki az összeget.

Állatorvosi vizitek díja eléggé hely- és orvos függő, lehet 5000FT, de lehet 10 000 is /vizit.

Itt a hivatalos arab fedmének listája:

[link]

A fed.díj kb 40 ezerről indul és határ a csillagos ég, ezenfelül fizetned kell a kanca tartásáért, amíg a csődörnél van, ami szintén lehet akár 20-30 ezer. Ezenfelül ott a szállítás költsége is, ami attól függ milyen messze van a csődör.

Ha spermás inszeminátoros megoldást választod, akkor is van a sperma levételének és szállításának egy költsége (távolságfüggő), ráadásul a spermát max 48 órán belül fel kell használni. Aztán ott van az inszemináció és az ultrahang díja is, ezzel a megoldással is kb olyan 100 ezer csak, hogy vemhes legyen.

Aztán amikor megszületik a csikó még fél évet az anyjával kell töltenie mire leválasztható. A csikó tartási díjáról meg az ismerősöddel kell egyeztetned, de ha jó fej akkor csak egy jelképes összeget kér tőled, mivel a csikó szinte "csak" anyatejen él.

Én a helyedben nem bíbelődnék ezzel, mert sok buktatója van, és időben is mire vehemmel együtt a csikód lovagolható nem lesz az kb 5 év. Kicsit gyűjtögess és 400-500 ezerért már lehet kapni tisztavérű, papíros belovagolt shagya-t, amivel tudsz versenyezni.

2011. márc. 15. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!