Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Whelsh Póni csődör csikóm...

Whelsh Póni csődör csikóm agresszív. A kaját tudja, hogy tőlem kapja, de ha gondol egyet rám farol, és rúg. Hogy csináljam, hogy szeressen? Tegnapelőtt kikergetett az istállóból, úgy hogy farral, rúgdosva jött felém!

Figyelt kérdés
2011. márc. 9. 14:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
ivartalanítsd! és ne kényeztesd el meg legyél vele kemény! ne menekülj ki az istálójából de ne is legyél kék-zöld! mindig figyelj arra hogy a fejénél legyél és akkor ha meg akar fordulni fogd meg a kötöfékét és emeld fel hirtelen a kezed de ne olyen hirtelen mert akkor megijed tőled és egy rémisztő szörnyeteg leszel a szemében!!!! talán a herélés a legjobb megoldás , de kérj meg valaki férfit...
2011. márc. 10. 19:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát tegnap már futkározás után én vittem vissza az istállóba ,mondjuk kétszer elfutott előlem,de utána vissza jött.Bár nem azért mert én hívtam...De legalább nem rugdosott.A herélésnél én a környéken sem leszek,nehogy ezt a rosszat is hozzám kösse!!Tegnap a kislányomat beengedtem hozzá,el volt ragadtatva tőle!!!Bújt hozzá,szaglászta,engedte a simogatást....én meg el voltam képedve!!!!!De örültem is!!!!Ez azt jelenti,hogy a lányomat egyből elfogadta?
2011. márc. 11. 05:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az nem jó, ha hagyod elszaladni. Legközelebb tegyél rá dupla vezetőszárat, vagy kantárat, hogy ne tudjon elrántani. Ne szokja meg, hogy cibálhat ide-oda, vagy hogy bármikor elszaladhat tőled.

Az jó jel, ha már nem rugdal, és az is fantasztikus, hogy a kislányodat nem bántja. Viszont ilyenkor mindig figyelj rá, ne engedd, hogy csipkedje őt, vagy hogy tiszteletlenül viszonyuljon hozzá. A pónik könnyen a fejükbe a veszik, hogy "jaj de jófej ez a kislány, tetszem neki, azt csinálhatok vele, amit szeretnék".

A parellit egyébként a 7 játékkal kell kezdeni, lehet venni erről DVD-t a nagy lovasban pesten. De alkalmazhatod Monty Roberts módszerét is, sokat segít, ahhoz pusztán körkarámot kell szerezned, és figyelmedbe ajánlom a Monty Roberts - Shy Boy c. könyvet, mindent leír, és esettanulmányok is vannak benne.

Kitartás és sok sikert! :)

2011. márc. 11. 19:59
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. márc. 13. 11:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Eleve kiheréltetném, és helyreraknám úgy, hogy azt is elfelejtené, hogy rúgott valaha. Ha elszaladsz előle soha nem leszel "főnök". Nem az a lényeg előre, hogy szeressen, hanem hogy tudja rangsorban te vagy felette. Egy kis idomítás nem ártana. Csatlakoztasd.
2011. márc. 13. 16:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
hát igen valószínű az előző helyen rosszul bántak vele ... ha tényleg nem tudsz semmit csinálni én díjlovagolok és ha elviszed egy díjlovas iskolába és megkéred őket hogy segítsenek nagyon meg tud komolyodni még egy ilyen elnevelt ló is :) (ja és a díjlovasoknál biztonságban tudhatod őt míg tanul, mert ők nem aggresszióval idomítanak ;)
2011. márc. 14. 08:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Drasztikus változásokat eredményezne a mén kiherélése, ha nem tisztavérű törzskönyvi számmal/fed.engedéllyel rendelkező méned van, sok értelme nincs annak, hogy magadat kínozd egy kezelhetetlen csődörrel. Sajnos vannak lovak/pónik akiknek hiába van óriási tenyészértékük, agresszivitásuk miatt ki kell herélni őket. Méneket egyébként sem egyszerű tartani és nem gyereknek/első lónak valóak. A lovad problémája valószínűleg genetikából adódik és nem abból, hogy hogyan viselkedtek vele azelőtt, a szervezete túl sok tesztoszteront termel. A heréléssel a lovad egy teljesen új személyiséget kaphatna, nyugodtabb, könnyebben kezelhetőbbé válna ezt bátram merem állítani. Jobb lenne elgondolkodni a kasztálás lehetőségén.

37/L Tenyésztő

2011. márc. 16. 21:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Az előző hozzászólásomhoz elfelejtettem leírni valamit. Írtad, hogy a pónid még csak 1 éves. Az agresszív viselkedést majdnem 100%-ig ez okozza, mivel egy fiatal ménről van szó, aki nemileg érik, és hiába volt fiatalabb korában bújós és kedves, most kezd éretté válni és a viselkedését nagyban befolyásolja az utóbb említett tesztoszteron. Ha már most így viselkedik, valószínűleg a kora előrehaladtával csak rosszabb lesz, még mindig a herélést tudnám javasolni.
2011. márc. 16. 21:58
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. márc. 17. 05:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!