Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vajon ilyenre van lehetőségünk...

Vajon ilyenre van lehetőségünk, vagy eleve kudarcra van ítélve?

Figyelt kérdés

Én viszonylag kezdő lovasnak érzem magam (lovas túravezetést tanulok, díjlovas vizsgát csináltam csak, de ugye csak az alapokat kellett bemutatni, és hogy hogyan tudom összeszedni a lovat). Másfél éve lovagolok. A barátom hazautazik Angliából, és nagyon beleélte magát abba, hogy lovastúrára viszem (kettesben), csakhogy nem hiszem, hogy valamelyik lovardában engednék, hogy én vigyem őt magammal. Jelenleg nem lovagolok sehol, az előzőt lepasszoltam, mert az oktató berágott rám (nem a lovaglás miatt).

A párom meg abszolút kezdő, rábeszéltem, hogy ügetni mindenképp tanuljon meg kint (ott egy óra 9000 Ft-tól indul, úgyhogy kellett győzködni).

Szerintetek elengednének minket? :S Kérlek, ne szóljatok be, mert értem akkor is, ha normális hangnemben fogalmaztok :)

2011. febr. 26. 13:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Biztos.hogy nincs olyan lovarda, ahol egyedűl,illetve másodmagaddal kiengednének! Az, hogy te tudsz úgy, ahogy lovagolni, az egy dolog, de nem vagy az adott lovarda alkalmazottja. Az esetleges sérülésért a lovarda fogja vállalni a következményeket? A lovardának az semmit nem jelent, hogy lovas túravezetést tanulsz, vagy már tanultál.(teljesen mindegy, hogy mi a végzettséged, te ott vendég vagy) Nem hiszem, hogy találsz ilyen lovardát! Tudom, hogy némely lovardában éretlenűl viszik ki a kezdő lovasokat terepre, de az, hogy a vendég egyedűl menjen ki, ezt kizártnak tartom. És lenne bátorságod ahhoz, hogy egy teljesen kezdőt kivigyél terepre? Az általad említett másfél év sem jelent garanciát, és számomra nem túlzottan meggyőző!!! Azt már a lóval is megbeszélted, hogy akkor, és ott csak ügetni fogtok? Ha csakugyan lovas túravezetést tanulsz, akkor ezekkel már tisztában kellene lenned!Az elképzelésed és lovas túra vezető mentalitás közt érzek némi ellentmondást!
2011. dec. 20. 21:08
 12/12 anonim ***** válasza:
A ló nem kimondottan a romantika eszköze! Ez csak az abszolut dilettánsok képzelik így, nagyon tévesen! Egy ilyen jellegű romantikázásnak nagyon komoly következményei lehetnek! Tudom, hogy lovagolni mindenki "TUD", főleg addig, míg nem próbálta! Az senkinek nem jut eszébe, hogy egy krosszmotorra felüljön és terepre menjen gyakorlás nélkűl. Nyugodt lelkiismerettel állítom, hogy egy krosszmotor sokkal békésebb és könnyebben kezelhető, mint egy ló! A motor nem fog megijedni, elugrani, és nincsenek önálló gondolatai. Először talán lovagolni kellene megtanulni, és csak a lovardai gyakorlat megszerzése után menni terepre, még egy jó lovasnak, megbízható lóval is adódhatnak előre nem várt meglepetések.
2011. dec. 20. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!