Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy vegyem rá h adja a lábát?

Ötv kérdése:

Hogy vegyem rá h adja a lábát?

Figyelt kérdés
Van egy lovam és nem adja a lábát már rég óta.Régen egy ügyetlen körmölő rosszul vágta le a körmét vagy megütötte a lábát és az óta nem adja oda a lábát, még nekem se.De már nagyon sántít és a papám azt mondta h ha nem javul az állapota akkor eladja.:'(én meg azt nem akarom.mit tegyek bármit megteszek mert ő azén kincsem.(ugyan akkor született mint én:)
2011. febr. 6. 12:52
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem se szokta feladni a lábát a 9 hónapos csikóm. Olyankor mindig megsimogatom megszeretgetem és utána végig simítom a lábát és egy egyszerű mozdulattal feladja. Szerintem elvesztette a bizalmát az emberek felett. Vissza kell nyerned a bizalmát. Sokat legyél vele és próbálgasd felvenni a lábát.
2011. febr. 6. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Orvosi problémája van, gyógykovács vagy állatorvos kell neki, nem az, hogy felvedd a lábát.
2011. febr. 6. 13:04
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

És azóta nem is vetted fel a lábát??? :O Az karrier... :S Így aztán kialakulhatott bármilyen patairhagyulladás, még arra rá, hogy elkörmölték... Te jó ég... Mindenképp fel kell vegyed a lábát, olyan nincs, hogy nem adja.

Amikor lehajolsz, hogy felvedd neki, kicsit meg kell lökni őt a vállánál, így áthelyezi a súlyát az ellenkező lábára, és fel tudod neki venni. Kicsit lehetsz "erőszakos" szóval jó határozottan ragadd meg a lábát, miközben áthelyezi a súlyt a másikra, különben megveti a lábait és akkor az életben nem veszed fel neki. kérhetsz segítséget bárkitől. Mindenképp ki kell kaparnod a nyírját, és mutasd meg egy állatorvosnak. Nem az a megoldás, hogy el kell adni, hanem az, hogy megfelelően kell gondozni.

2011. febr. 6. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Ha már nagyon sántít, akkor állatorvost kell hívni hozzá és egy másik kovácsot, esetleg gyógykovácsot, ha az szükséges.

Nem értem miért kellett ennyit várni, szegény lovad szenved.

Azt mondja a papád, hogy eladja, de tudod kinek kell egy sánta ló? Senkinek, szóval vágó lenne a vége szerencsétlen állatnak, hisz senki nem akar gyógykezelésre költeni, főleg, hogy annak a veszélye is fenn áll, hogy nem lehet teljesen kikezelni a problémát.

Szóval Állatorvos és egy másik kovács... SÜRGŐSEN!!!!

2011. febr. 6. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
41%

Én nekem van egy ismerősőm akinek van egy lova és egyszer kikaparta a patáját neki és súlyosan megsérült a patája..:(sokáig nem adta fel ... a lány (Erzsi) minden nap bánkódva kiment az istállóba és mindig mondta (Goldi)-nak,hogy nagyon sajnálja stb...

és simogatta a lábánál ... esténként is kiment hozzá.. meg sokat barátkozott vele.:)

végigsimogatta a lábát aztán neki dőld és azt mondta patát ,FONTOS:közben szeretetet és bizalmat sugárzott a ló felé ezt érezni kell és sikerült!!:D

Bizalmat és szeretet sugározz felé bárhogy de ne jutalomfalatokkal stb..mosolyogj rá meg sugj a fülébe valamit ....SIKERÜLNI FOG ;]legalábbis remélem:))

2011. febr. 13. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
65%
Na sikerült már felvenned lábát? Állatorvos mit mondott? Ha sánta, annak orvos kell!
2011. febr. 13. 16:55
 7/7 anonim ***** válasza:
65%
ha a lábán a szarugesztenyét megszoritod,akkor általában az összes ló feladja...nem fáj neki:)
2011. febr. 18. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!