Hogy vegyem rá h adja a lábát?
És azóta nem is vetted fel a lábát??? :O Az karrier... :S Így aztán kialakulhatott bármilyen patairhagyulladás, még arra rá, hogy elkörmölték... Te jó ég... Mindenképp fel kell vegyed a lábát, olyan nincs, hogy nem adja.
Amikor lehajolsz, hogy felvedd neki, kicsit meg kell lökni őt a vállánál, így áthelyezi a súlyát az ellenkező lábára, és fel tudod neki venni. Kicsit lehetsz "erőszakos" szóval jó határozottan ragadd meg a lábát, miközben áthelyezi a súlyt a másikra, különben megveti a lábait és akkor az életben nem veszed fel neki. kérhetsz segítséget bárkitől. Mindenképp ki kell kaparnod a nyírját, és mutasd meg egy állatorvosnak. Nem az a megoldás, hogy el kell adni, hanem az, hogy megfelelően kell gondozni.
Ha már nagyon sántít, akkor állatorvost kell hívni hozzá és egy másik kovácsot, esetleg gyógykovácsot, ha az szükséges.
Nem értem miért kellett ennyit várni, szegény lovad szenved.
Azt mondja a papád, hogy eladja, de tudod kinek kell egy sánta ló? Senkinek, szóval vágó lenne a vége szerencsétlen állatnak, hisz senki nem akar gyógykezelésre költeni, főleg, hogy annak a veszélye is fenn áll, hogy nem lehet teljesen kikezelni a problémát.
Szóval Állatorvos és egy másik kovács... SÜRGŐSEN!!!!
Én nekem van egy ismerősőm akinek van egy lova és egyszer kikaparta a patáját neki és súlyosan megsérült a patája..:(sokáig nem adta fel ... a lány (Erzsi) minden nap bánkódva kiment az istállóba és mindig mondta (Goldi)-nak,hogy nagyon sajnálja stb...
és simogatta a lábánál ... esténként is kiment hozzá.. meg sokat barátkozott vele.:)
végigsimogatta a lábát aztán neki dőld és azt mondta patát ,FONTOS:közben szeretetet és bizalmat sugárzott a ló felé ezt érezni kell és sikerült!!:D
Bizalmat és szeretet sugározz felé bárhogy de ne jutalomfalatokkal stb..mosolyogj rá meg sugj a fülébe valamit ....SIKERÜLNI FOG ;]legalábbis remélem:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!