Lovat szeretnénk, tudtok hucul tenyészete?
Sziasztok. Lovat szeretnénk venni, hucult. Tudtok jó tenyészetet, hobby célra kell, de mindenképp olyat szeretnénk, ami egészséges, minden papírja megvan. Nem ideggyenge stb. szóval nem állatvásáros lovat akarunk.
2. Szamarakkal kijönnek?
Szamarakkal jól kijönnek, bár attól függ milyen nemű a ló és a csacsi, mert ha a kanca sárlik a szamár csődi megugorhatja. Szóval a nemekre nem árt odafigyelni.
A hucul elég önfejű lófajta, de ha sikerül közös nevezőre jutni, akkor nagyon jó társ.
Köszönöm a válaszokat. A szamarak kancák 1,5-2 évesek és lóból is kancát szeretnénk:) Állatokban lány párti vagyok. Azt hallottam én is, hogy elég makacsak azt mondták, hogyha a szamarakkal boldogulunk akkor nem lesz gond vele.
Egy tenyésztőnél voltunk már, Ő egyéves csíkóra 240e Ft-ot mondot, de tényleg szép lovai voltak, szerintem. De most nincs neki eladó, (még csak 7 hónapos) és csődőr. Egyébként heréltetni mikor lehet, érdemes? He mégis mellette döntenénk, a csődörök makacsabbak?
A csődör keményebb dió főleg ha kanca szamarak közé szánod... lesz pár öszvéred :)
Heréltetni akkor lehet ha "lejöttek a golyói" azaz mind a két heréje lent van, de ekkor már ivarérett és életbe lép az öszvérgyártás :), ja és nyáron semmiképpen nem heréltetünk mert a legyek elfertőzik a sebet... késő ősz vagy kora tavasz a heréltetési szezon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!