Az lehetséges, hogy a ló megbízik a lovasában, de ugyanazt a lovast nem tiszteli?
Nem félek tőle, rászólok vagy nem-et mondok, teret követelek stb. Csak néha nem igazodom ki rajta: ha pucolom, a box ajtajánál eszik, volt, hogy arrébb kellett tolnom volt, hogy a hang elég volt is kiengedett. Amikor utoljára voltam nála nem "csinált" semmit: nem sunyított, nem próbált megharapni. Ezért kérdezem.
Vagy én sem döntöttem el magamban, hogy én vagyok a vezér, ő azt csinálja, amit én akarok és ezért próbálkozik?
Megbízik a lovasában ha határozottan előrehajtja számára cidris helyzetekben és érzi a lovasán, hogy nyugodt. Ha te előre félsz, hogy a lovad ettől vagy attól megijed, az a ló érzi és meg is fog ijedni. Ha a ló megbízik lovasában és tiszteli is, mint vezetőt, akkor egy harmónikus lovaglásban van részed.
Viszont ha nem tisztel a ló, akkor csinál ilyeneket amit írtál. Nem elfogadható ha egy ló harapni akar. Határozottan fel kell lépni. Oda kell csapni neki. Ha meghátrálsz már vette is a lapot, hogy ő irányít.
Én nem feltétlenül alkalmaznám a testi fenyítést. Ezt a "szokást" 3-4 héten belül napi kb 1-2 órás munkával gyönyörűen helyre lehet hozni. Ki lehet alakítani a lóval ez alatt az idő alatt egy remek kapcsolatot, bizalmat egymás iránt. Persze ezek csak az alapok, a krémje utána jön :) Erről tudnék neked ecsetelni, de ha szeretnéd, hogy ez a helyzet javuljon, nyugodtan keress meg, írj E-mailt, szívesen adok tanácsokat.
parellikepzes@gmail.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!