Ugrás nem tesz rosszat a lovak ízületeinek?
Nem az ilyen 70 centikre gondolok, de valamelyik este néztem az EuroSporton díjugratást, nem tudom milyen verseny volt, nem az elejétől láttam, csak többször is hangsúlyozták, hogy a legjobb lovasok vannak ott, és valami óriási magasságokat ugrottak. Nem tudom, hány centi, de annyira rossz volt nézni, hogy a ló úgy érkezik le, hogy tényleg szinte függőlegesen a mellső két lábára..
Nem rossz ez nekik, hogy így a saját testsúlyukat, meg még a lovasét is így el kell bírják?
ha szakszerűen vannak edzésbe tartva, fokozatosan emelik a magasságokat, akkor nem rossz nekik! ez olyan, mintha azt kérdeznéd, h az ember magasugróknak se rossz-e... sportolók!
azok a lovak, amiket EurppSporton látsz, a világ legjobbjai, erre lettek kitenyésztve, de egyébként igen, hogy ha egy paraszt lovát próbálnák 160cm-en ugratni(nagypályás versenyeken ez a normál méret), akkor az rövid távon használhatatlanná válna! :) remélem segítettem. egyébként sok olyan ló is van, ami 18-22 éves korában teljesít a legjobban, de ez persze embereknél is változó!
remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!