Rá szoktatok ütni az állataitokra vagy szoktatok kiabálni velük, ha rosszat tesznek?
Nem. :-)
Elég jól neveltem és fegyelmeztem ahhoz a kutyámat az elejétől (kölyökkorától) kezdve, hogy elérjem, ne "szabálytalankodjon". Abszolút tudja, hogy mit szabad és mit nem. Ha mégis "szabálytalankodik", pl.: odajön az étkezőasztalhoz, mikor eszem, akkor fegyelmezem természetesen, de ésszel és nem agresszióval. :-)
Kiadom a 'nem' parancsot és oda invitálom a helyére a kutyát. Utána nem próbálkozik többször, mert tisztel.
Agresszióval csak a primitív ember próbál "fegyelmezni" háziállatot. Olyan ember, aki nem is ért igazán az állatkohoz.
Orrakoppintás? Az egyik (véleményem szerint) legundorítóbb tévhiten alapuló "nevelési" módszer, amit egy gazda alkalmazhat. Sok millió ideg van a kutya orrában. Ezzel nem neveled, hanem felidegesíted, fájdalmat okozol neki, ráadásul feleslegesen, hiszen száz más módszer van, amivel megértetheted magad a kutyáddal, mit akarsz tőle, mit szabad neki, mit nem... stb
Nem gondolom, hogy minden kutya, akit "veréssel" vagy "ütéssel" "nevelnek" agresszív lesz, de tény, hogy az agresszív kutyák nem maguktól lesznek olyanok. Minden agresszív kutya agressziójának a forrása egy tudatlan gazi, akinek gőze sincs a kutyanevelésről.
Ezért is van európában egy-két országban bevezetve a kutyajogosítvány. Az ilyen emberek miatt. Svájcban csak olyan embernek lehet kutyája, aki kijárta a tanfolyamot, levizsgázott elméleti részben és gyakorlatban is, megkapta a kutyajogosítványt. Így nem lehet minden jött-ment, hozzá nem értőnek kutyája.
Bár nálunk is lenne kutyajogsi...
Én megmondom őszintén, hogy amikor a cicám felugrik a konyhaasztalra (ez nálam főbűn)akkor szokott egy picit kapni a fenekére, viszont ez fordítva is igaz, ha szépen végigüli amíg eszek akkor a végén kap egy falatot az ebédemből.
Minden más rosszalkodás esetén a vízipisztollyal lövöm fenéken :D Bevált módszer :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!