Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudnám erről lovamat...

Hogy tudnám erről lovamat leszoktatni?

Figyelt kérdés
Van egy haflingim, de inkább sportosabb típusból. Ha pályán vagyok vele egész jól megy, amúgy nem is szereti a pályán gyakorlatozást. Terepen viszont még egyszer sem volt olyan, hogy ne " durrant volna ki". Ezt úgy értem, hogy sétából beindítottam ügetésbe és vagy elkezd ügetni rendesen érzem, h menni akar, visszafogom kis idő múlva pedig ugrándozik össze vissza és vágtázik. Ezt minden vágtabeugratásnál megcsinálja, néha ügetésnél is, de azért ügetni elindul ez a produkció nélkül is. Szerintem örömében teszi, már ki tudom ülni, de azért jó volna ha nem csinálná, mert azért elég húzós, mikor ugrándozik. Hiába tudom, hogy fogja csinálni, mert vágtánál már kiszámítható, ügetésnél meg érzem, h menne. Ráadásul nem kap se zabot, se semmit, mert " póni" ( kisló) és így is sok az energiája. Hiába viszem minden nap. Ja és vágta ugrándozás után galoppozik, de tudom irányítani, szval nem elszalad, csak rohanni akar ( meg is tudom állítani csak nem tudom mit tegyek)
2010. nov. 17. 20:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Adj neki egy nyaklevest meg egy oldalast.
2010. nov. 17. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
viseld el.:) ijen a természete:) esetleg ugrándozás közben/után egy kis odacsapás nem árthat.:):) elkezdi... felveszed... odacsapasz.. ugartod mégegyszer és ha meognt csinálja akkor megint csapsz.. addig jáccod ameddig nem megy jól.:):) ha pedig rohanni kezd ne hagyd neki énkább tépj bele a szájába.egyik ló sem szereti de a természete ijen akkor nem tudsz vele mit csinálni csak így tudod leszoktatni ha egyéáltalán le lehet.. az én lvam 16 éves és úgy megy mint egy 5 éve.s. bepróbálkozott h rohan tstb.csakhát nem jött be neki mert párszor belecibáltam a szájába ijenkor és msotmár úgy megy mint a kisangyal.:):)
2010. nov. 17. 20:55
 3/7 A kérdező kommentje:
KÖszönöm a válaszokat, amúgy az én lovam 7 éves és ő is úgy vilselkedik, mint egy 4-5 éves csak ez nem meglepő XD azért szeretem, ha nem lehet leszoktatni az se tragédia, csak hát azért...
2010. nov. 17. 20:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Mielőtt kiviszed, olyat nem próbáltál még, hogy futószáron futattod egy keveset, hogy fáradjon?
2010. nov. 17. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm megpróbálom a futószárazást :)is
2010. nov. 18. 17:51
 6/7 Róka88 ***** válasza:
:) ez tipikus bolondos ló :D én a lovamat 10 évesen vettem (a ló volt 10 éves )és ugyan ezt csinálta de teljesen nyers volt még akkor és elkezdtem vele foglalkozni, felültem, és elvitt a pics..ába elig tudtam megállítani pedig csakorlott lovas vagyok. ezt megcsinálta 5x, elkezdtem gondolkozni h. ez így nemlesz jó. Ezért felnyergeltem a lábát összekötöttem gumival 2 ellentéteset jobb 1. és bal hátsó szépen ment lépésbe.. nemtudott futni nem szaladt el.. tudta h. rosszat akar csinálni és nemcsinálta. levettemróla 10-15 perc után és 1 órán keresztül szépen ment úgy ahogy én akartam. rájött az 5 perc :D megin elkezdte és tudjátok mi a megoldás? kizökkented a ritmusból.megpaskolod a seggét,meghúzod a sörényét,vagy a farkát (erőteljesen). kizökken és megy tovább szépen :) én megpróbálnám ezt a helyedben :) ;)
2011. márc. 19. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
ne vedd fel mindenképp próbáld meg hogy haladjon előre lábsegítséggel hangsegítségel vagy pálcával de előre az én lovam azt találta ki hogy bevisz nála is bevállt
2011. márc. 26. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!