Jó ötlet örökbefogadni egy lovat? (többi lenn)
Azt a lovat biztos, hogy nem örökbe fogadták, hanem kivásárolták, ugyanis egy ilyen jószágnak ára van, és nem is kevés. Biztosan kivásárolták a vágóhídról, vagy még az előző tulajtól, aki vágóhídra akartra adni...
2010. nov. 6. 19:52
2/11 A kérdező kommentje:
Honnan hoznád el? Lovi vagy állatvédő egyesület? Mert ezek csak úgy adnak örökbe lovat, ha megfelelőek a körülmények a számára. Azért egy 22 éves ló elég idős, persze nem árt mozgatni azt se, de aktív munkára már nem alkalmas. Egy ismerős lova 21 évesen pusztult el, egészséges volt, de a kora miatt elvitte a szíve. Szóval ilyen koros lónál ez is bejátszik már, hogy bármikor elpusztulhat.
2010. nov. 6. 20:14
Csak a tisztázás végett, örökbefogadás nem egyenlő igyen ló. Jellemzően ugyanis olyan lovat kínálnak örökbe, aki munkára nem fogható, esetleg sok pénzbe kerül a fenntartása. De arra te ne is számíts, hogy majd otthon lovagolgatsz rajta... Legalábbis nem úgy, hogy az ne minősüljön állatkínzásnak.
2010. nov. 6. 21:24
5/11 A kérdező kommentje:
azt elmondanám hogy 17 éves vagyok szóval nem ugy kell tekinteni rám hogy én kihasználni akarom.
meg max ha felülök rá akkor is nyereg nélkül,szóval kimélni fogom,rendesen bánok majd vele.jó helyen is lesz mert ellenörizni fogják.
6/11 A kérdező kommentje:
amolyan menhely féléröl hozom el,de hozunk még egy fiatalabb lovat is 10 éves
az ha nyereg nélkül lovaglod, nem feltétlen kíméli a lovat...
egy ennyi idős lovat már csak minimálisan kell mozgatni, legjobb lenne neki egy nagy legelőn, társasággal (bár mint olvastam, az lesz :) )
de csak akkor ülj fel rá, ha rendben vannak annyira az izületei, amit kétlek, ha ugró majd iskolaló volt....
2010. nov. 6. 22:44
8/11 A kérdező kommentje:
ugy néz ki mintha 7-8 éves lenne :)
ha még szeret menni csak akkor fog :) társaság lesz neki böven,egy ló még lesz mellette meg egy csómó birka :)
Nem értem miért kérdezed. Ha azt írják, hogy nem jó ötlet, akkor is el fogod hozni. Szerintem nem jó ötlet. Egy sütetlen csikót már lehet kapni 60-70.000 ft-ért és abból még hosszú-hosszú időre lehet egy jó lovad, és nem kell rá költeni többet, mint erre. Szerintem örökbe fogadni egy ilyen lovat annak jó ötlet, vagyis nemes cselekedet, akinek amúgy is van 20-30 lova, tehát + 1 már nem oszt nem szoroz. Neked, akinek csak 2 lesz az állatorvos is drágább, külön kiszállási díj és egy öreg lóra sokat kell ám költeni. De úgy is mindegy, hogy miket írunk, mert ha eldöntötted és a szüleid is engedik, úgyis el fogod hozni.
2010. nov. 9. 15:03
10/11 A kérdező kommentje:
a csikót több 100 ezer forint,mert pl belovagolni nem tudom :S
amugy van az is egy,másfél éves nóniusz
Kapcsolódó kérdések: