Lovaglási probléma – szerintetek váltsam le a nyerget? Lovagolnátok így, ezzel a problémával?
20 éves lány vagyok. Az a bajom, hogy rendellenesen működnek az izmok a lábamban, elsősorban a jobbal van probléma, az egyik lábsérülésem óta. Azóta az inak is furán viselkednek ott. 3 éve görcsölt be először (főleg ínból kiinduló görcs), az elmúlt egy évben pedig odáig fokozódott, hogy napi 24 órában kell figyelnem rá, és bizonyos helyzeteket már nem is vehetek fel, valamint egy helyzetben túl sokáig nem maradhatok. A görcsök nagyon erősek, és sokáig tartanak, nem lehet kifeszegetni, ráadásként legalább egy napig nem tudom használni azt a lábam, amelyik begörcsölt. Az okát még nem sikerült kideríteni, és így sok mindent nem tudok csinálni sajnos. Mindenesetre izgalmassá teszi a lovaglást, ha az maga önmagában nem elég hozzá :-) :-S
Emiatt nem is tudom (vagyis nagyon nehezemre esik) helyesen tartani a lábfejem a kengyelben, kénytelen vagyok jóval feljebb emelni a sarkam, mint ahogy kellene. Ezért arra gondoltam, hogy át kéne térnem a szőrén lovaglásra, mert még az a lábhelyzet a legbiztonságosabb (mert a lábujjak vannak lent).
Elég kezdő lovas vagyok, még a nyeregben sincs meg teljesen az ülésbiztonságom. Váltsak, és hagyjam a nyerget? Kezdjem elölről a lovaglás-tanulást?
Azért is zavar, mert én úgy tanultam, hogy a szőrén lovaglás nagyon rosszat tesz a ló hátának, mert két kis pontra terhelődik a lovas súlya (ezt tudományosan vizsgálták, bio mechanikai eszközzel mutatták ki, szóval ez 100%, hogy így van). Kivéve, ha jó nagy hátsóval rendelkezik az illető. Alkalmanként nem baj, de állandóan így lovagolni káros a lónak.
Egyébként miben más a lovas ülése szőrén? Mennyiben más a lovas izmainak használata, terhelése? A combizmon kívül milyen „kapaszkodó” van még, ami stabilabbá teszi az ülést a magasabb jármódokban és bakoláskor?
Vagy arra is gondoltam már, hogy nyeregben, de kengyel nélkül lovagolok. Illetve kipróbáltam a western nyerget is, és az is két-három fokkal jobb volt.
Szerintetek mi lenne a legjobb kompromisszum? Mert nem akarom abbahagyni, ez volt az egyik legjobb érzés életemben :) Pedig már hatszor estem (én még számolni tudom :)). Úgyhogy kell valami áthidaló megoldás.
eredeti patracon nincs heveder.
annak a nevét nem tudom,de egy másik lovarda - igaz nem western de asszem vállalnak olyan oktatást is - amit ismerek annak Viktória lovas klub a neve,én ide járok :D
Szia! Fejér megye melyik részén laksz?
Mert én is ott lakok, és tudok egy nagyon jó lovas-sulit!
Megadom azért a honlapot, hátha közel laksz.
Itt Voltizs( voltige) hevederrel kezdik az oktatást.És nagyon kedvesek!Sosem kiabálnak, még ha elrontasz is valamit.
Itt a honlap:
Csak ajánlani tudom őket.Nagyon jók!
Én is ide járok, színvonalas az oktatás.
És Te választhatsz lovat, tehát nem kell tartanod a kicsit rakoncátlanabb paciktól( van egy kettő :P)
És ha úgy döntesz, hogy ide jössz akkor a legjobb oktató neve: Laci
Alul van a telefonszám ott tudsz érdeklődni!( Laci fogja felvenni a telefont)Engem is ő oktat, és nagyon kedves, megérti ha valami nem megy.És nagyon jól magyarázza az elméletet is!
Beírom azért a tel. számot: Hétkúti Lovaspark:
+36 30 688 1251
Hétfőnként NEM lehet telefonálni! Sok sikert! Remélem ide fogsz járni!
13/L
Ja amúgy ez a lovas iskola Móron van.
Székesfehérvár közelében.( Remélem tudod hol van)
Örülnék ha ide járnál! :) Szia!
13/L (utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!