Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyibe kerül egy ló tartása?

Mennyibe kerül egy ló tartása?

Figyelt kérdés
Úgy, hogy helyet bérel valaki egy tanyán vagy értitek.

szept. 22. 18:44
 1/10 anonim válasza:
75%
Azt olvastam valahol, hogy 200k
szept. 22. 18:51
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Nem olcsó mulatság.

Bérlési költség, állat fenntartási költség (beleértve az élelmet, stb)

Havi szinten pár száz ezer forintra kirughat.

Drága, nem mindenkinek adatik meg ilyen lehetőség.

szept. 22. 18:57
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Na most a környékünkön mindenhol 100 ezer forint fölött van + felszerelés+ takarmány+ állatorvos+ kovács. De ez nagyon lovarda függő. A mi lovardánkban (rideg tartás, ménesben, viszonylag kevés emberrel, ellenben nagyon jó oktatóval) negyvenezer ft/hó ráadásul édesapám állatorvos így annak sincs költsége. De nekem nagyon nagy mákom van, átlagban ez akár több 100 ezer forint is lehet havonta
szept. 22. 19:00
 4/10 Mad Max2 ***** válasza:
96%

Van egy kolléganőm

Van egy öreg lova, nem tudom mennyi a bértartása a lónak, de látom hogy minden sporol hogy ki tudja köhögni a ló költségeit.

Eléggé drága hobbi a ló szerintem.

szept. 22. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Voltam drágább bértartó helyen, ott 120 volt a bértartás, és a kovács 6-7 hetente 28 ezer volt, mert 4 lábra patkoltam.

Most mezítlábas a lovam, 90 a bértartás a jelenlegi helyünkön, és a kovácsot egy 10esből megúszom. Ettől függetlenül az oltások, az állatorvosi költségek, a féreghajtók, a fogreszelés, a felszerelések, táplálékkiegészítők olyan anyagi teher amit sokan nem tudnak megfizetni, pedig a megelőzés fontosabb (ha szükség van rá), mint például egy műtét.

szept. 22. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
(...) fontosabb, mert például egy műtét esetén simán lehet 2-3 millió kiadás rosszabb esetben egy nap leforgása alatt.*
szept. 22. 20:29
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Hármas vagyok, miért lettem lepontozva? Elmondtam hogy NÁLLUNK mennyibe kerül, de hozzá tettem hogy máshol sokkal drágább.
szept. 22. 20:40
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
Már szinte többe, mint egy ember megélhetése.
szept. 22. 21:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahol most tartom a lovam, ott 60 ezer havonta (legelős tartás beállóval, ad lib széna, kis homokos pálya), illetve 6 hetente 6000 forint a körmölés. Féreghajtás félévente 7000, oltások szintén félévente kb. 25 ezer, nem csak a kötelezőket kapja. Edzőm havonta egyszer kijár hozzánk, az 10 ezer.
szept. 22. 22:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Kb 50 ezertől 200ezerig
szept. 23. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!