Mennyibe kerül egy ló tartása ezeken felül havonta?
Bértartás: 60000 , edzés 4000 nálunk.
Versenyezni nem szeretnék. Igényes hobbilobas vagyok, aki csak otthon lovagolna egyedül és heti 1-2x edzővel is.
Nálunk Pest megyében:
4 lábra vasalás -27.000 Ft /8 hetente
Táplálék kiegészítők (opcionális) -10.000-15.000Ft /hó
Fogreszelés - 25.000 Ft /évente
Viszont,ha egyéb állatorvosi költség jön ott egy sokkal húzósabb számra kell számitani..
Hogy érted, hogy otthon lovagolnál egyedül? Mármint értem, hogy mit jelent, de ha otthon akarsz lovagolni, akkor miért fizetsz bértartást? Nem egészen értem, hogy ezt hogy gondoltad.
Egyébként a bértartáson kívül a tartására a bértartáson (általában a takarmány is benne van az árban, de kérdezz rá) kívül nem kell fizetni. Gondolom azokra a dolgokra gondolsz, amiket #3 is felsorolt.
Nálunk vidéken körmölés 10 E, 2 lábra vasalás 15 E, 4 lábra talán 20 E (ebben nem vagyok biztos, mert az én lovam csak 2-re van patkolva), ezek 6-10 hetente kellenek. Negyedévente féreghajtás 15 E, félévente oltások 10-15 E. Illetve lehet a lovadnak szüksége táplálék kiegészítőre, ennek az ára változik annak függvényében, hogy pontosan mi kell, mennyi kell belőle, hány féle kell, stb.
Azóta már lótulajdonos vagyok kerek 4 hónapja, és olykor magasabbra is kilengenek az összegek, de bírom anyagilag, lett plusz bevételem is, így szerencsére nem szenved hiányt a ló semmiben.
Köszönöm a válaszokat! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!