A lovakat csak télen kell etetni szénával, azon kívül elég a legelés?
Sziasztok.
Egyáltalán nem értek a lovakhoz, azonban falun élünk párommal, kisgyermekünkkel.
Gondolkodtam az utóbbi időben azon, hogy jó lenne egy ló, mivel mindennap nagyon sokat szoktunk sétálni a falu mögötti dombokon, erdőkön.
Van a házunk mellett egy nagy mező. Gondoltam meg lehetne venni és ott aztán legelhetne a ló.
Érdekelne engem, hogy akkor nyáron, tavasszal és ősszel egyáltalán nem kell pótolni szénával?
Csak télen kell adni? December, januàr és február?
Illetve ti nálatok, hogy van az itatás, aki lovat tart. Gondolom a vödröt könnyen fellöki.
Így célszerűbbnek tartanék egy nagy tárolót, azonban abban nem tudom milyen gyakran kell cserélni a vizet, illetve hogy mennyit iszik 1 nap.
Szívesen fásítanám is, hogy legyen árnyéka. Páromnak kiskorában volt lova, de már nem emlékszik rá, hogyan gondozták, mert még kicsi volt, óvodás..
azonban, ugyan mi mindennap szeretettel ki mennénk vele, DE ha majd lesz iskola, óvoda akkor már csak napi kb. 2-3 óràt tudnánk erre szánni.
Hisz ennyit alapból kóborlunk a falu körül az erdős területeken.
A legnagyobb baj az, hogy az én családom messze lakik. Sok-sok km-re. Őket havi 1x egy hétvégére szoktuk meglàtogatni. Úgyhogy sajnos ez a legnagyobb ok, ami miatt le kell mondanunk a gondolatàról is, pedig szerintem ló mellett felnőni maga a csoda manapság.
Sajnos nem lenne ki rá nézzen akkor. Talán lehetne megkérni pénzért itt a faluban valakit, azonban az tudjátok nem olyan..
Sajnos sokszor azt érzem, hogy emiatt, hogy messze van a családom egész életemben mindenről le kell mondanom. Kutya, macska, ló, tyúkok, bármi, mert mindig segítséget kell kérni.
Pedig párommal mindketten szívesen igazán tartanánk több féle állatot, mert nekünk nagyon tetszik ez a falusi világ.
Szüleim már betegesek és ezèrt jàrunk mi. Vagyis csak apukám, anyukám jól tartja magát, de ragaszkodom a havi találkozáshoz, hiszen nagyon szívesen megyek, örülök, hogy láthatom őket, hisz a legnagyobb kincs a család számomra.
Apósékra meg nem szeretném bízni, hisz tudom, hogy neki ez nyűg lenne.
Kedves ló tartók! Segítsetek kérlek szépen, felejtsem el ezt a gondolatot....?
Ne vegyetek lovat, bármennyire is szeretnétek, mert sokkal több időt igényel a gondozása, foglalkoztatása napi 2-3 óránál, és a takarmányozása sem annyi, hogy "majd legel és állott vizet iszik"
Egy lóval napi szinten több órát kell foglalkozni, április közepe előtt nem igazán van még megfelelő zöld, és októberben már nincs, és a ló nyáron is igényes, kiválogatja a neki tetsző növényeket, de ahhoz szabadon, nagy területet kell bejárnia, és nyáron is kell adni neki abrakot (zab, árpa, kukorica) nyalósót, és friss vizet (nem állott vizet).
Teljesen szabadon engedni sem szabad, mert ha nagy mennyiségben bezabál nagy nedvességtartalmú növényeket (pl zöld lucerna), az végzetes lehet számára, de ezt karámmal meg lehet oldani, csak ugye a karámmal védett terület sem aprócska, inkább hektárokban mérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!