Miért csak alattam legelnek a lovak terepen?
Az edzőt kérd meg, hogy segítsen, tapasztalatlan vagy. Ha nem reagál a jelzésekre nyugodtan vágd oldalba, hátha észreveszi magát. Ha annyira bunkó, hogy így sem zavartatja magát, akkor az edzőnek kéne átlovagolni, vagy normálisan tanított lóra kéne ültetnie, akivel elbírsz.
Azt meg abszolút elfogadhatatlannak tartom, hogy a többiek 1 kilóméterre elhagynak téged, nem várnak meg
nekem az vált be, hogy nem folyamatos húzással küzdök a lóval, mert úgyis erősebb nálam, hanem "pulzálva" mozgatom a szárat, azaz gyorsan húzom, eresztem, húzom eresztem, átmozgatom a szájában a zablát. Az erősséget egyre növelem, amíg nem reagál. Eddig még minden általam lovagolt lovon, magyar hidegvérűn is bevált, pedig egyszerű csikózablájuk van, semmi feszítő, vagy ilyesmi. Legyél határozott.
Elindításban az segíthet, ha rugdalás helyett oldalra behúzod a fejét, akár testsúlyod igénybevételével is, ekkor kibillen egy kicsit az egyensúlyából, el fog lépni, és amikor már mozgásban van, jobban fog reagálni a segítségeidre is.
Az edződ meg szégyellje el magát a legközelebbi sarokban, amiért tanítás helyett magadra hagy, és olyan utasításokat ad, amik eddig sem értek célt.
De vicces, hogy pont engem szúrtál ki, mikor ez durvább:
"Érdekes alattam nem csinálják ezt. Volt próbálkozás 2x lehajolt, harmadikra szájon vertem a pálcával . "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!