Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem tudok munkavágtázni?

Miért nem tudok munkavágtázni?

Figyelt kérdés
A könnyített vágta megy. Alapvetően szőrin tanultam meglovagolni. De ezek után nyeregben már nem tudtam ülve maradni vágta közben. Ha nem könnyítek ki akkor konkrétan kirepülök a lóból. Nem tudom mit tehetnék. Az edzőm is próbálta mindenféleképpen elmagyarázni de nem sikerült. Nagyon sokat gyakorolom de így sem megy. És nem kérek azokból a kommentekből hogy béna vagy nem így kéne csinálnod. És hogy őszinte legyek már igen 11 évve lovagolok de senki sem tökéletes.

márc. 16. 00:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Futószárra vissza kell ülni kicsit kengyel nélkül. Ugyanis hiába tanultál szőrén vágtázni, nem úgy ülsz a lovon, ahogy a nyereg is ültetne, ezt kell megtanulni kicsit futószáron és akkor menni fog.
márc. 17. 15:40
 12/17 anonim ***** válasza:
29%
ugye a könnyített üléses vágtánál egy gyors tempót is tudsz menni , na ugyan ez a tempó lehet munkavágtánál gyors ezért nem lehet kiülni , próbáld meg egy lassabb vágtát akár kengyel nélkül és ha már jobban megy akkor a tempó is lehet gyorsabb
júl. 21. 14:14
 13/17 anonim ***** válasza:

Kedves 12!

Pont ellenkezőleg gondolom. Addig nem szoktam még elengedni a lovasokat sem futószárról, amíg mindenféle mozgást ki nem tudnak ülni, pl. nyújtott ügetés, lendületes vágta. És itt még irányításról nincs szó. Amíg nem tudunk nyugodtan ülni minden jármódban nem várhatjuk el a lótól, hogy figyeljen precízen a jeleinkre. Ki lehet ülni a galoppot is.

júl. 21. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Persze ki lehet ülni de ha az edző nem rakja vissza fútószárra akkor nem tud mit csinálni , és inkább először egy lassabb tempót tudjon kiülni mint egy galoppot
júl. 21. 14:41
 15/17 anonim ***** válasza:
HA nem tudja kiülni a lendületesebb tempót, nem tudja magától helyesen rövidíteni sem a lovat úgy, hogy kényelmesebb legyen. A jó edzőt nem lehet kompromisszumokkal pótolni :/
júl. 21. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Itt valszeg az a probléma hogy az edző nem tesz meg mindent mert akkor vissza kéne rakni futószárra vagy egy másik lóra ültetni ha van rá lehetőség
júl. 21. 20:57
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen, egyértelműen az edzővel van a probléma, tanulót nem is lehetne ilyenért hibáztatni.
júl. 21. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!