Hogy szoktassam a lovam a szélhez és a zajokhoz?
a lovam fél a szélben és nagyon ilyedős és szeretném megoldani
de nem csak a hangtól fél ha valamit lebegtet a szél mondjuk a fákat akkor nagyon fél vagy ha lát egy zacskót a földön akkor is igazából szinte minden ilyentől de a motoroktól és az autóktól szerencsére nem
5 vagyok.
Nem is rád gondoltam, kérdező, hanem a 7-es válaszolónak írtam :) Sajnálom, ha ez nem volt világos. A te szándékod érthető. Az a probléma, hogy már elég sok kérdést tettél fel ahhoz, hogy kirajzolódjon egy 'kórkép', miszerint van egy állítólag 'nagyon jó edződ', aki 'minden problémára tud megoldást' (nem), akitől nem mersz első körben segítséget kérni, vagy nem tud neked segíteni. Mi minden kérdésre megírtuk, hogy keress olyan szakembert, aki tényleg tud neked és a lovadnak segíteni (lehet, hogy rosszul emlékszem, de valami nem nagy termetű sárga lovacska). Kvázi minden kérdésedre megkaptad a választ: edzőváltás, szakemberváltás. Tudjuk jól, milyen nehéz meglépni, hiszen mi is (legalábbis én biztos) túl vagyunk egy páron. Azért mondjuk, mert ezt látjuk hosszútávon a helyes megoldásnak a lovad és a te szempontodat nézve is. Vannak pontok, amikor érdemes az életben meglépni egy nehezebb döntést, rálépni egy olyan útra, ami lassabb és göröngyösebb, azért, hogy jó irányba haladj. Van a mondás "Éld az életet könnyen, és az élet nehéz lesz. Éld az életet nehezen, és az élet könnyűvé válik" - vagy valami ilyesmi. Egy szó mint száz, eltusolhatod a problémákat és hiányosságaidat azzal hogy "már megoldottam" vagy "megoldódott", de senki sem fog neked hinni, még te magad sem. Egy kezdő lovas lány vagy, és ezzel MINDEN RENDBEN. Segítséget kérsz, ami TELJESEN OKÉ. Mi pedig megpróbálunk tényleges segítséget nyújtani azzal, hogy nem hozzunk veszélyhelyzetbe látatlanul adott felelőtlen tanácsokkal (hogy tegyél ezt vagy azt és jó lesz), hanem a valós megoldás felé szeretnénk vezetni. Ezért mondjuk neked minden kérdésnél, sokadjára is: Válts szakembert!
Egy jó szakember nem ordítozik a lóval :) az pont, hogy a rossz (nem) szakember ismérve. Ha ilyet látsz, hogy valaki indulatosan kezeli a lovat, az egyértelmű 'red flag'.
Először is tudni kellene hova valósi vagy, milyen céljaid-terveid vannak a lóval, stb, hogy kiválaszd a megfelelőt. Nagyon nehéz kezdőkdnt dönteni, mert nem tudod mit kell nézni. Nagy valószínűséggel konkrét szakembert a környéken nem tudok ajánlani, de megoldás lehet, ha körbemész a környéki lovas helyeken (magánlovardákban is például), edzéseket veszel, körbekérdezel, és tapasztalat útján kideríted, hogy ki neked a legjobb. Sajnos előfordulhat, hogy nincs a közelben senki kormális, ilyenkor érdemes kicsit messzebbre nézni. Ismerek olyan lovast, aki szerbiából ingázik át, hogy jó edzővel dolgozhasson, mert megéri.
Kiírhatod facebook csoportba is, hogy milyen szakembert keresel és hol, hogy házhoz jöjjön e esetleg vagy te mennél lovastúl, stb. Facebook csoport: "Lovas edzőt keresek, edző vagyok" például. Leírod hogy milyen problémáid, céljaid vannak, milyen elvárásaid és elképzeléseid vannak a leendő edződdel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!