Western stílusban miben különböznek a csizmasegítségek az angoltól?
Én mindig is angol stílusban lovagoltam, nincs személyes western stílusban lovagló ismerősöm. Facebookon követek egy westernes férfit, érdekes videói vannak. Az egyik videóban azt láttam, hogy ő úgy fordítja a lovat, hogy csak a külső csizmát teszi oda. Tehát ha balra akar fordulni, a jobb csizmát szorítja oda, hogy a ló ellépjen a nyomástól. Nos én ezt mindig is úgy tanultam, hogy ha balra szeretnék menni, akkor a bal csizmát a hevederen, jobban a heveder mögött tartom. Gondolom a különbség itt az, hogy a férfi példájában ő a ló vállát mozdítja el, angol stílusban pedig hajlítjuk a lovat. Vagy nem így van?
Aki westernezik, tudna nekem kicsit mesélni?
Westernesek is beszélnek hajlításról, mint például ő:
Szerintem ahány lovascentrum, annyi elmélet. Olvastam olyant is, aki azt tartja, arra kell alapozni a segítségeket, hogy a ló nem lép el a nyomástól, hanem pont ellenkezőleg, nekifeszül, mert ez a konokság az ő őstermészete. De biztos jönnek majd még válaszolók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!