Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak? Eladják a...

Mit csináljak? Eladják a kedven lovamat, úgy érzem cserben hagytam.

Figyelt kérdés
Eladják a kedvenc lovamat, akivel már nagyon régóta dolgozunk együtt, velem teljesen másképp viselkedik mint másokkal, másokkal nagyon bizonytalan, nekünk az évek során már kialakult a kapcsolatunk, bennem már bízik, de másban nem igazán, félek, hogy mi lesz így vele. Meg hát azért én sem vagyok teljesen jól, úgy érzem cserben hagytam.

2023. nov. 15. 19:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
#10 Én értem amit írsz, jó én vagyok a gonosz, sátán, buta ember de mit kellett volna írjak a lóról? Ami ráadásul nem is az övé, hanem azé a cégé, akik a lovardát üzemeltetik, és bármikor megtehetik, hogy a saját tulajdonukat eladják. Akkor érteném meg maximum ezt a kérdést, ha az ő lovát akarnák önkényesen kirángatni az istállójából, és eladni. Ez eddig így érvényét vesztett dolog a kérdező részéről, mert hogyan tanúsíthatnék empátiát felé, mikor jelenleg álomvilágban él azzal kapcsolatban, hogy kié az adott dolog?! Én sem voltam kedves ez tény, de ebben az esetben hogyan fogalmazzak másképp? "Jaj drágám, persze, hogy a tiéd, jól osszad ki őket, senki nem veheti el", fogadok akkor felpontoz mindenki.
2023. nov. 15. 22:40
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

Már bocsánat, de azért itt félreértést érzek.

Én sem szeretem azt, amikor a kislányok (vagy rosszabb esetben nagy lányok) azt hiszik, hogy az ő lovuk, és ezért beleszólnak a felnőttek ügyeibe. De itt nem erről van szó.

A kérdező nem akarja megakadályozni, ismeri a határait.

Csupán érzelmekről van szó, amik jogosak. Félelem, aggodalom, hiány. Nem értem, hogy ezekben miért nem lehet segíteni egy fiatal személyt? Jómagam is voltam hasonló szituációban (nyilván azért is tudok így beszélni róla), és nem hogy akadályoztam volna a szituációt, én pakoltam fel a lovat a futóra, annak reményében, hogy így kevesebb stressz fogja majd érni az úton. Nem akartam a tulajdonos döntéseit felülbírálni az önkényes érzelmeim miatt. A kérdezőnek sem az volt a kérdése, hogy hogyan akadályozhatná ezt meg, inkább csak egy ventillálásként értelmezem ezt a kérdést, amiben a hasonlókat átélt lovas társak miért ne segíthetnék? Nem könnyű ezeket az élményeket feldolgozni. Lehet lekicsinyíteni, de ha benne ez nagy nyomot hagy, akkor nem fog segíteni.

2023. nov. 16. 08:10
 13/17 anonim ***** válasza:
79%

Istenem, pont ez a baj ma a lovasokkal, hogy ahelyett, hogy segítenénk, finoman utat mutatnánk egymásnak, csak megy a szúrkálódás.

El lehetne mondani a gyereknek, hogy mi a szituáció, lehetne segíteni, hogy megértse a saját érzelmeit, el lehetne neki magyarázni mit tehet és mit nem, lehetne hozzá megértően, támogatóan fordulni, de nem. Marad a kioktatás, a hülye lovaskislányozás. A vicc, hogy azok is ezt csinálják, akik régen szintén hülye lovas kislányok voltak. Elfelejtették milyen volt? Volt valaki, aki segített nekik eljönni a valóságba anélkül, hogy belerúgott volna?

Tartsunk már össze könyörgöm, hogyan fogunk így közösen fejlődni? Milyen lovas társadalomban szeretnénk dolgozni 10-20 év múlva? Ennyire rövidlátóak vagyunk?

2023. nov. 16. 08:18
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
Soha nem szabad beleszeretni olyan lóba ami nem a tiéd. Nekünk több tíz éve vannak saját lovaink, mégis egy éve egy lovardában ahol napi szinten megfordultam és lovagoltam több lovat is, beleszerettem egy lóba. Közel felnőtt fejjel is megtörténik az ilyen. Sokat lovagoltam őt, és igen valójában úgy éreztem, hogy velem működik a legjobban, kölcsönösen bíztunk egymásban és tényleg egy nehezen lovagolható lóból végül egy elképesztően készséges, tünemény ló lett alattam. Nagyon egymásra hangolódtunk. Majd egyik napról a másikra elvitték a lovardából. Nagyon rosszul érintett, de persze semmit sem tehettem hiszen én csak lovagoltam és nem volt az enyém, nem volt beleszólásom semmibe. Azóta megtanultam, hogy a saját lovaimon kívül nem szabad ennyire megszeretni más lovát mivel sok sok sérelemmel tud járni. Megértem a helyzeted. De ilyenkor sajnos nincs mit tenni. Túl kell lépned ezen és innentől kezdve nem ennyire ragaszkodni más lovához. Lehet őket szeretni, kell is, de annak tudatában, hogy bármikor csalódás érhet jobb nem mélyre ásni a kapcsolatot egy ilyen lóval sem. Tudom nehéz.
2023. nov. 16. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Elvitték? Mennyiért és milyen ló volt?
2024. jan. 5. 23:55
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Megveszem neked, ha nálam tartod utána ;)
2024. jan. 5. 23:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Sajnálom, h ez történt...

Nekem volt egy szívem csücske póni akit elaltatták, nem kérdeztek meg mert nem volt az enyém. De mikor visszagondolok rá, nem az elaltatás hanem a jó edzések, nyergelések jutnak eszembe. Ez az élet körforgása. Én is azt hittem vége az életemnek, de aztán a lovarda bízott bennem és most van egy Fáklya nevű angol telivér bértartásos lovam, és mostmár beismerem semmi értelme szomorkodni mert ha valaki szomorú valami miatt az nem változik meg, ha most folyton ezen fogsz izgulni akkor sem lesz máshogy, ha viszont egy jó kalandnak veszed, meglátod sokkal jobb lesz!

2024. márc. 18. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!