Mennyit keres egy lovasoktató 2023-ban? Megéri?
Ez nagyon sok mindentől függ.
Ha valaki a nulláról szeretné elkezdeni az mindig nehezebb dió. Ha nincs saját lova, saját helye akkor max kiegészítő fizetésként tudom elképzelni. Vagy a lovasoktatás mellé célszerű vállalni bértartók lovának lovaglását, fiatal lovak képzését és az máris több pénz.
Aki olyan körökbe született, vagy a családi háttér miatt rendelkeznek egy bizonyos forrással nekik könnyebb a dolga. Ahol van saját lovarda ott lehet foglalkozni bértartással, lovasoktatással, belovaglással. Ismerek ilyen helyet és nagyon jól megy nekik. De ők nem a nullabol építették fel. Így könnyebb jól csinálni, és sikeresnek lenni benne.
Az első opciónál is akadhatnak kivételek abban biztos vagyok, de a legtöbben nem ebből gazdagodnak meg.
Vagy kiegészítésnek jó vagy főállásban akkor ha mellé még egyéb lovas képzéseket is elvégzel lovastúra vezető, belovagló, megcsinálod a komolyabb edzői papírt, hogy tudj versenyre felkészíteni lovasokat. Ha van hozzá ügyességed, tehetséges, kitartásod akkor ez be is jöhet. Összegeket nem tudok most mondani ez sok mindentől függ azért.
Alkalmazott lovasoktató vagyok, rendes bejelentett munka, határozatlan idejű szerződéssel nettó 250 amit kapok. Hát nem sok, lehet Pest megyében ez több lenne.
Sok helyen csak szezonra keresnek embert, van ahol teljesítménybér van és százalékba kap bért. Ezzel lehet épp anyagilag jobban jár, de pl hitelt nem nagyon adnak rá, mert nem kiszámítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!