Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kire bízzam a lovaim?

Kire bízzam a lovaim?

Figyelt kérdés

Tervezem haza hozni a lovaimat házhoz és két ember merült fel bennem akire szívesen bíznám őket ameddig én távol vagyok. Nem vagyok egy nagy utagzatós típus, évente egyszer ha elmegyek, akkor sem túl hosszú időre. Szeretném viszont előre lefixálni, hogy biztos legyen ember, akire ilyenkor számíthatok.

Két lány merült fel bennem, mindketten lovászként dolgoznak itt a környéken.

1. Az első számú lánnyal elég jó kapcsolatba voltam régebben, nagyon szimpatikus mint ember. Neki is van otthon 4 lova, akik jól vannak tartva. Ért a munkájához, kevésbé alapos, de trehánynak sem nevezném azért. Egyetlen egy negatívum az az, hogy gyakran bántja a lovakat. Nem azt kell elképzelni, hogy minden ok nélkül. De oda szokott ütni nekik.. elég gyakran elég nagyot akkor is amikor az én nézeteim szerint egyáltalán nem lenne szükséges. És ahol dolgozik ott más lovát akár bértartók lovát is elég gyakran rendezni. Ez nekem egyáltalán nem tetszik. Az én lovaim nagyon normálisak, de nagyon emberközpontúak. Félek, hogy ebből probléma lenne ha őt hívnám oda magamhoz. Hogy talán soknak érezné őket és a barátságos viselkedésüket. Nem tartom a verést egy jó nevelési módnak a lovaknál, a lovaim sosem kellett agyonverni mégis tudják a határokat. Nyilván párszor kaptak ők is az orrukra egy ilyen figyelmeztető legyintést mivel ezt nem igazán lehet ütésnek nevezni. Tudom; hogy vannak bunkó lovak, de szerintem azoknál sem ez a megoldás.

2. A második lányt kevésbé ismerem. Szintén lovászként dolgozik. Ő korábban komolyabb lovas helyeken is tevékenykedett, állatorvos mellett is. Sokkal lelkiismeretesebben végzi a dolgát, a lovakhoz egyszer sem nyúlt még úgy hozzá, hogy bántotta volna őket. Nagyon szépen beszél hozzájuk, tiszteli és szereti őket. De nincs lova és nem is lovagol. Továbbá kissé bohókás vagy hogyan mondjam. Lassabban dolgozik, több felé figyel, de végülis minden meg van csinálva. A józan paraszti eszem szerint őt kellene megkérnem, viszont a másik lányt jobban ismerem és ez az ami visszatart+ az hogy az első lánynak szintén vannak otthon lovai és nem csak a munkahelyén találkozik velük. Egyébként mindkettő olyan, hogy szívesen oda engedném a saját portámra. Ilyen szempontból megbízhatóak. Ki mit tanácsol a leírtak alapján?

2023. szept. 26. 11:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Több mint 10 év lovazás után tisztában vagyok vele, hogy mi az ami belefér és mi az ami sok. Bár tudom, itt sok embernek mások a nézetei ezzel kapcsolatban. Mint említettem nevelő célzattal én is odacsaptam az én lovaimnak ha olyan volt.

Továbbá konkrétan beleláttam a helyzetbe mivel én is azokkal a lovakkal foglalkoztam mint ő. Számomra nem volt szükség a verésre. Sőt sajnos azt tapasztaltam hogy volt olyan ló ami már azért sunyított és próbált megharapni amint beléptem hozzá mert megtanulta, hogy kapni fog a lapát nyéllel és amikor az az eszköz a közelében sem volt egy tünemény volt. Akkor a csomó kíváncsi csikó vagy fiatal ló, nem hiszem, hogy főleg ilyen fiatal korban ez egy jó döntés lenne, hogy mindenért kapják az ívet. Továbbra is megjegyzem nem minden ok nélkül nyilván, de nagyon sokszor feleslegesen és minden apró helyzetet azonnal így kezel így old meg. Számomra ez már több mint határozottság. De ezt már le is írtam, hogy ez az ami visszatart. De mint említettem a másik lány sem tökéletes számomra. Bár nyilván, talán olyan nem is lesz. Mindkettő rendes, ért a lovakhoz, megbízható ez talán egy fő szempont még. Viszont ha lehetőségem lesz végül úgy döntöttem a második lánnyal próbálkoznék végül első körben. Bármennyire is áll hozzám közelebb az első lány, úgy gondolom, hogy be kell látnom azt végre, hogyha ilyen különbségek vannak a nézeteinkben akkor talán jobb a másik mellett dönteni.

2023. okt. 3. 07:38
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire nem fér bele Neked egy másik lovas tudása (és bánásmódja), akkor ne bízd a lovaidat rá!

Ez is lehet egy opció!

"Számomra ez már több mint határozottság."

Itt a "számomra" a kulcsszó..

A határozottság alatt azért lehet mást és mást érteni.... Ami Neked már sok, az neki belefér.... ettől még nem bánik rosszul a lovakkal.

2023. okt. 3. 07:54
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem állítom hogy rosszul bánik a lovakkal, sőt ért hozzájuk és egyébként nyilván szereti is őket egyébként nem tartana lovakat. De igen, itt nézetekben van nagy különbség, ő így old meg helyzeteket, annyi fér bele amennyi. Én máshogy kezelem őket, nekem kevésbé férnek bele ezek. Egyébként sincs ezzel szerintem semmi baj. Nem lehet mindenki egyforma. Ettől függetlenül én nem tartom őt rosszabb embernek tőlem. Viszont így, hogy kiírtam a kérdést beszélgettem sok emberrel erről legalább beláttam, hogy mit is szeretnék igazából, úgyhogy már ezért megérte.
2023. okt. 3. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!