Milyen sűrűn kell/ szoktatok új felszerelést venni a lovatoknak?
Két hobbiló tulajdonosa vagyok.
Fogyóeszköz: csak ha gajra megy vagy elfogy. Öt éve ugyanaz a kötőfékem (2400 Ft volt, ha jól emlékszem) és patakaparóm (500 Ft) van, semmi bajuk, néha kimosom. Pálca dettó. Vezetőszárból párat már eltépett a lovam, most cserélhető karabinereset vettem (2500). Sörényfény, patazsír: ha elfogy. Egy évig is eltart egy doboz.
Lábvédő, nyeregalátét: 2 db van per ló, felváltva használom és mosom őket. Fix ízlésvilágom van, nem igénylek hetente új színű szetteket. Szintén 5 éve szolgálnak, pedig nem csilli márkás darabok. (A nyeregalátét 5-8000/db volt, a lábvédő talán 20 000/ló, ha jól emlékszem).
Kantár: mindkét lónak van egy sima angol bőr kantárja (alsó árkategória, az egyik konkrétan decathlonos, szerintem 25 000 alatt volt mindkettő), meg egy dizájnos paracord sidepullja (kb 20 000/db).
Nyereg: többször lukra futottam a használt meg ilyen-olyan csodanyergekkel, végül egyedileg készíttettem egyet a lovam hátára, amit szükség esetén ráigazíttatok nyeregbeállítóval. Drága volt (2 éve 350 000), de nem annyira, mint a hátfájást kezelgetni meg mindenféle emelőalátétekkel varázsolni. Vettem hozzá egy színben passzoló kengyelszíjat (7000).
Heveder: szintén többszöri nekifutásra találtam meg a megfelelőt, a régieket eladtam, ezt addig használom, míg el nem kezd rongyolódni. (19 000)
Amire nagy összegeket tudok elkölteni, azok a vitaminok.... Kb amit megspórolok felszerelésen, az megy étrendkiegészítőkre. Egy kis porcvédő, egy kis légzéskönnyítő, egy kis multivitamin, hopp, százezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!