Mi van akkor ha ló nem akarja azt csinálni amit az ember akar, csak mert nincs kedve? (hisz élőlény) legyen ez verseny vagy bármi más ló.
Figyelt kérdés
Sziasztok ugye a ló 1 élőlény van gondolom hangulata stb (sose volt lovam de a kutyánál pl látom , annak sincs mindig jó kedve gondolom a lónál is megesik) mi van ha pl épp 1 versenyló nem akar menni? Vagy akár csak 1 lovardába tartott lónak nincs kedve cipelni az ott lévőket a hátán, vagy 1 otthon tartott ló nem akarja cipelni a gazdit amikor lovagolni támad kedve. Szóval ez esetben mi van?2023. aug. 16. 16:07
1/4 anonim válasza:
Álatlában kimutatja a ló, ha nem tetszik neki valami. Az sajnos már más, hogy rengeteg ember ezt nem veszi észre/nem érdekli őket.
Pl. nem engedi magát megfogni, megáll, ellép, amikor felszállna rá a lovas, "lusta" (nem akar menni), esetleg harap, csíp, rúg.
Fontos, hogy odafigyeljünk arra, amit a ló mondani próbál nekünk, mert csak így lehet közösen boldogan együttműködni. A ló arckifejezése nagyon sok mindent elárul. Keress rá nyugodtatn gugliban, hogy "horse pain face". A feszített állkapocs, szorosan összezárt ajkak, ráncos szemöldök, látszódó szem fehérje (whale eye) mind a ló kellemetleségét fejezi ki.
2/4 A kérdező kommentje:
1es és ilyenkor mi van, ha nem akarja, kényszeritheted? köszi
2023. aug. 16. 18:26
3/4 anonim válasza:
Én személy szerint nem kényszerítem semmire a saját lovam. Ha kimegyek érte a legelőre, és látom, hogy ma nem olyan virgonc kedvében van, mint mondjuk szokott, nem jön egyből hozzám, akkor például csak lepucolni viszem ki, nem lovagolok. Vagy ha már lovagolok, de érzem a lovamon, hogy ma nincs kedve ugrani, akkor aznap nem ugrunk. Együtt kell dolgoznunk, és akkor mindkét fél boldog lesz.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem szép ez az emberséges mód.
2023. aug. 17. 09:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!